Paine cu leurda si untura

de gaby_gabytza in Piine, 2 Dec 2020 | 2371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 1 kg faina
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingura untura
  • 2 oua
  • 1 cubulet drojdie
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu leurda si untura:

Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte.

Cernem faina intr-un bol.

Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf cutit sare si amestecam iar la final facem o gaura in mijloc.

In mijloc adaugam maiaua de drojdie,ouale batute si untura.Si incepem sa framantam adunand faina spre mijloc.Treptat adaugam lapte caldut dar putin cate putin.Pana se formeaza un aluat elastic.La final adaugam ulei ca sa adunam tot aluatul.punem un prosop deasupra si dam la un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Ungem doua tavi cu ulei.

Impartim aluatul in doua sa iasa doua paini, iar fiecare bucata pe urma o impartim in sase.

Luam cate doua bucati si le impletim impreuna.Si le asezam in tava.

Procedam la fel si cu a doua tava.

Ungem amandoua paini cu oul batut si deasupra presaram mac si sare.

DAm la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu leurda si untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine alba simpla - reteta pas cu pas