Paine de casa

de laura_n in Piine, 1 Dec 2012 | 5601 vizualizari

 

Painita casei noastre!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 600 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pun ingredientele in ordinea aceasta in masina de facut de paine si se selecteaza programul necesar.

Daca apelam la metoda manuala, procedam astfel:

Se cerne faina, intr-un castron si se face o gaura in mijloc. Laptele se incalzeste un pic, untul se topeste.

Drojdia se amesteca cu sarea si cu putin lapte cald si se lasa sa se umfle putin. Apoi se toarna in mijlocul fainii si se framanta un aluat peste care se toarna si restul de lapte, apoi untul topit. Se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa creasca, intr-un loc cald.

Dupa ce a crescut, se da forma dorita aluatului si se coace in cuptor, la foc mediu, cam 1 ora si ceva. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (26)

MonaMimi 1

02.12.2012, 12:05

Sim0na 1

02.12.2012, 20:24

Cea mai buna este painea de casa!!

Ati 1

08.04.2013, 14:59

Pntru cate grame de aluat este aceasta reteta?Masina mea de paine are variantele 700 si 900gr.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa