Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate

de Merisor in Pastrav, 25 Mar 2019 | 2688 vizualizari

 

Foarte gustos a ieșit acest păstrăv la cuptor umplut cu ierburi aromate!
Pentru că m-a rugat cineva să-i prepar 2 păstrăvi la cuptor, m-am gândit să-i umplu cu ierburi aromate și multă lămâie, pentru un plus de gust.
Și bine am făcut, că tare mult mi-a mulțumit degustătorul.

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi
  • sare
  • piper
  • chilli
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 1 căpățână usturoi
  • oregano uscat
  • tarhon uscat
  • 1 lingură ulei
  • 1 crenguță de roșii cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate:

Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul tratamentului termic, iar în crestături se va adăuga câte un cățel de usturoi strivit. În interiorul păstrăvului se adaugă ierburile aromate și câteva felii mici de lămâie. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar pe lângă el se așază crenguța de roșii cherry, frunze de busuic, rozmarin și câțiva căței de usturoi. Păstrăvul se dă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia, până este bine pătruns. Se servește cu roșiile cherry coapte, care se pot transforma într-un sos împreună cu usturoiul copt și frunze de busuioc. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor in hartie de copt