Crap cu lamaie si rozmarin

de mihaelar63 in Crap / Caras, 17 Ian 2022 | 3818 vizualizari

 

 Pestele gatit la cuptor si bine asezonat este cel mai gustos si mai sanatos .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg crap
  • 4 catei usturoi
  • 2 lamai
  • 2 crengute rozmarin verde
  • 2 cepe albe mici
  • 2 foi dafin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ardei iute verde
  • 1 lingurita condimente peste
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • 1 lingurita boia dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu lamaie si rozmarin:

  1.  Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc .
  2. Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie in feliute subtiri .
  3. Crapul se stropeste pe ambele parti cu zeama de la o lamaie .
  4. Jumatate de legume se folosescca un pat pentru peste. Sarati-le .
  5. Celelalte legume se introduc  in taieturile de pe partea cu piele a pestelui .
  6. Rozmarinul se taie marunt si se presara peste legume dar si peste pestele condimentat .
  7. Condimentati cu condimente pentru peste .
  8. Turnati cu generozitate  peste pestele condimentat ulei de masline .
  9. Lasati totul sa se odihneasca la rece macar o ora .
  10.  Se da tava la cuptorul preincalzit , timp de 30 minute la 200 grade C .
  11. La servire se decoreaza totul cu felii de lamaie .
  12.  Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Nu uitati de un pahar de vin bun, daca se poate de casa si daca se poate alb, sec !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu lamaie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap