Păstrăv la grătar

de gatitdemine in Pastrav, 13 Mar 2011 | 15037 vizualizari

 

Păstrăvul este unul dintre peştii care se pretează excelent la prepararea pe grătar.

 

INGREDIENTE

  • Păstrăv,
  • ulei de măsline
  • lămâie,
  • sare ,
  • busuioc
  • usturoi şi iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv la grătar:

1. Peştele curăţat de solzi se crestează pe ambele părţi aproximativ din 3 în 3 centimetri, se sărează bine se unge cu ulei de măsline amestecat cu busuioc şi zeamă de lămâie şi se lasă la rece minim o oră.
2. În acest timp se poate prepara sosul de usturoi în felul următor. Usturoiul zdrobit (2-3catei) se amestecă cu sare, o linguriţă de ulei perferabil de măsline şi puţină zeamă de lămâie se pune busuioc şi se amestecă cu un iaurt.
3. Partea cea mai delicată este tocmai aşezarea păstrăvului pe grătar şi întoarcerea lui de pe o parte pe alta fără să se lipească .Pentru asta se va ţine cont ca temperatura grătarului să fie suficient de mare şi imediat înainte de a aşeza păstrăvul se va unge grăsime .

   Se potriveşte absolut perfect cu dovlecel la grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv la grătar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

gatitdemine 1

14.03.2011, 12:15

Multumesc mult , ma bucur ca vă place . Chiar a fost ok

izulika 1

14.03.2011, 12:31

mmmm ce bine arata

adasev12 1

15.03.2011, 07:34

bun tare pastravul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel