Picanteria lui Andi

de Dulcyca in Sosuri, 27 Aug 2015 | 2767 vizualizari

Picanteria lui Andi

 

Reteta Picanteria a colegului drag Andi

 

INGREDIENTE

  • semințe de mac
  • piper diverse culori, boabe zdrobite
  • cuișoare zdrobite
  • cardamon zdrobit, cu tot cu coji
  • ulei de cînepă
  • oțet balsamic
  • branza de burduf
  • praf de curry
  • praf de usturoi sau 2-3 catei de usturoi
  • ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picanteria lui Andi:

  În tigaia pe foc potolit, cîte 2 lingurițe de:
- semințe de mac
- piper diverse culori, boabe zdrobite
- cuișoare zdrobite
- cardamon zdrobit, cu tot cu coji.
Lăsati un pic să se pîrguiască, apoi se toarna putin ulei (ulei de canepa, indicat).
Cînd semințele incep să pocnească-n ulei, se adauga cam jumătate de căpățînă de usturoi, feliat subțire și cam o lingură de felii de ardei iute.
Cînd usturoiul începe să se rumenească, adăugati și amestecati masala (praf de curry) cam o lingură jumate. Folositi ”butter chicken masala”.
Umeziti cu oțet balsamic, amestecati să se mai îngroașe.
Adăugati unt, să se mai înmoaie conglomeratul format.
Se adauga 3 linguri de ”hot curry paste”.
Ar merge si  bulion, eventual amestecat cu boia de ardei iute.
Rezultă o pastă-conglomerat care vine în final frecată cu un bulgăre de brînză de burduf cît pumnul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Picanteria lui Andi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Condimentul chinezesc Five -spice