Piept de rata crud uscat

de Catalina L in Mezel de casa, 20 Apr 2022 | 5328 vizualizari

 

O specialitate rafinata usor de facut de casa. Trebuie numai sa asteptati 3-4 saptamani sa se usuce.

Pieptul de rata este o delicatesa foarte apreciata in bucataria frantuzeasca.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/12/piept-de-rata-crud-uscat.html

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata
  • 500 g sare marina groasa
  • cimbru uscat
  • piper proaspat macinat
  • piper boabe de Sichuan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata crud uscat:

Se pune sare groasa pe fundul unui vas.
Deasupra se pune pieptul de rata si se acopera complet cu sare. Filmati vasul cu film alimentar. Se lasa la macerat 24 de ore la frigider (deasupra sertarului cu legume).  

A doua zi, clătiți pieptul de rață sub apă rece și uscați-l bine cu prosoape de hârtie.   

Apoi asezati pieptul de rata pe un prosop curat, piperati-l generos pe toate partile, adaugati cimbru uscate si piper boabe de Sichuan.   

Rulați-l în prosopul curat și puneți-l înapoi în frigider timp de 3-4 săptămâni (sau agățat într-o pivniță răcoroasă).   

Pentru a verifica: într-un singur fel, apasați cu degetul mare. Ar trebui să păstreze puțină flexibilitate. Tăiați pieptul de rață în felii foarte subțiri.  Perfect ca aperitiv sau pentru a face o salată. 
Odată uscat il puteti pune si pastra sub vid. Se poate astfel pastra in frigider luni de zile,  Tăiați cantitatea necesară și refaceți vidul . 

Eu după 3 săptămâni de uscare l-am tăiat în felii subțiri, ambalat în vid și congelat.    Am facut 3 pungi de 12 -14 felii.   

Este excelent, nu este prea uscat și nici prea sărat, mult mai bun decât pieptul de rață uscat pe care l-am cumpărat.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata crud uscat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

25.04.2022, 17:30

Panacris 1

30.04.2022, 15:10

Minunată idee! Mulțumim!

Rocsi 1

04.05.2022, 20:07

Ce idee grozava! Bravo!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de casa