Pizza a la Ala

de ala_oancea in Pizza, 14 Mai 2009 | 8485 vizualizari

 

O pizza excelenta, dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa calduta
  • Sos:
  • o rosie
  • jumatate de ardei rosu
  • cativa catei de usturoi
  • condimente pizza
  • Topping:
  • mezeluri feliate
  • ciuperci
  • masline
  • cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza a la Ala:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, cu putin zahar. Se amesteca apoi cu faina, sarea, uleiul si restul de apa.
Se framanta un aluat si se lasa la dospit.
Se mixeaza ingredientele de sos, pana obtinem o pasta.
In functie de consistenta, mai putem adauga putin sos de rosii din conserva sau pasta de ardei.
Se imparte aluatul in trei. Se intinde blatul, se unge cu sos si se aranjeaza pe rand, mezelurile, ciupercile, maslinele si deasupra cascavalul ras sau mozzarella.
Se coace 15 minute la temperatura mare, circa 240C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza a la Ala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ala_oancea 1

17.07.2009, 12:47

Lucyaneya, dizolvi drojdia in putina apa + zahar, apoi torni compozitia asta in mijlocul fainii, adaugi restul ingredientelor si restul de apa putin cate putin in timp ce framanti. Tava se unge cu putin ulei. Spor la treaba

ala_oancea 1

21.10.2009, 11:20

Flavia, ma bucur ca iti place Blatul iese cat de subtire vrei tu Adica, din cantitatea asta de aluat eu fac 3 bucati pizza cu blat subtire.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci