Pizza capriciosa

de Oana in Pizza, 25 Apr 2010 | 8737 vizualizari

 

Foarte rapida!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura rasa cu sare
  • 300 g faina
  • o lingura rasa cu drojdie granulata
  • Topping:
  • sunca presata
  • masline
  • anghinare la conserva
  • cascaval ementaler ras
  • sos de rosii
  • busuioc uscat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza capriciosa:

Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se adauga uleiul, sarea si drojdia, apoi se toarna laptele rece, incorporand lejer, fie cu mixerul, fie cu lingura. Se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider 20 de minute.

Tava pentru pizza se unge cu putin ulei, se intinde apoi aluatul cu mana. Se pune deasupra sosul de rosii, se presara busuioc uscat. Apoi se pune cascavalul ras, sau mozzarella (eu nu am avut) si restul ingredientelor: sunca taiata fasii, rondelele de masline si inimile de anghinare taie pe jumatate (si scurse inainte de zeama). Se mai pune un rand de cascaval deasupra si se baga in cuptorul incins dinainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza capriciosa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Oana 1

26.04.2010, 20:13

Nadina, e o leguma, cred ca asa ii zice in spaniola...nu stiu sigur...carciofi in italiana, parca

epurasha2bb 1

27.04.2010, 16:44

super arata! nu am facut niciodata cu anghinare!

mamidesara 1

15.05.2010, 16:00

carciofi sunt deliciosi in pizza, wow ce m-as arunca pe o bucata pt reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza surpriza (impaturata)