Pizza casei

de Rahela Velicu in Pizza, 30 Oct 2017 | 3965 vizualizari

 

Preferata noastra :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 borcan de ciuperci feliate
  • 1 rola de cascaval mica
  • salam Victoria ( sau orice fel)
  • 3 rosii
  • masline
  • 100 g boabe de porumb
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri de bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta.

Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa se incorporeze bine.

Punem aluatul 1 ora la dospit.

Intre timp, trecem la felierea celorlalte ingrediente: feliem salamul, rosiile, ceapa o taiem julien, iar ciupercile le stoarcem bine de zeama.

Dupa ce aluatul s-a dospit, il impartim in 2 pentru ca este suficient pentru 2 pizza si blatul nu trebuie sa fie prea gros.

Ungem tava pentru pizza cu ulei, punem 1 parte de aluat si intindem bine cu degetele pana la marginea tavii. Intepam aluatul cu o frculita din loc in loc, apoi il ungem cu bulion ( eu am avut bulion de casa) si presaram deasupra ingredientele alese.

Dam la cuptor, la 200 de grade C.

TIPS-URI

1

Aluatul creste mult mai repede daca este pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

2

Intindeti pizza cu degetele, nu cu sucitorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu porumb si carnati de casa