Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval

de Andra_Constantinescu in Pizza, 15 Dec 2016 | 2644 vizualizari

 

Fetitei mele i-a placut foarte mult aceasta pizza, iar mie mi-ar fi placut si mai mult, daca puteam sa tai sunculita taraneasca mai subtire.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei
  • 200 g faina
  • Topping:
  • 100 g ketchup dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 1 frunza de busuioc proaspat
  • 1 lingura cu apa
  • 200 g cascaval Delaco
  • 200 g sunculita taraneasca
  • 100 g ciuperci champignon
  • jumatate de ardei gras rosu
  • 4 masline negre
  • 50 g boabe de porumb conservate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval:

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza, se adauga laptele caldut, un ou, jumatate de lingurita de sare si o mana de faina. Se amesteca totul si se mai adauga faina treptat, framantand aluatul cu doua linguri de ulei pentru a nu se lipi de maini. Se formeaza o bila care se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. 

Cand aluatul isi dubleaza volumul, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, si se intinde aluatul pe o foaie de copt unsa cu ulei. Se introduce o tava cu diametrul de 27 cm sub foaia de copt, in mijlocul aluatului.

Se amesteca 50 g ketchup dulce cu putin maghiran uscat, putin oregano uscat, o frunza de busuioc spalata si tocata si o lingura cu apa. Se unge, sub forma de cerc, foaia de aluat cu acest amestec. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se pun circa 150 g pe marginea cercului. Se ia restul de aluat si se aduce catre centru. Se asaza sunculita taraneasca taiata felii, apoi ciupercile (spalate si feliate), ardeiul gras (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat grosier), maslinele, carora li se indeparteaza samburii si se feliaza, boabele de porumb, restul de ketchup si restul de cascaval. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza deliciosa