Pizza lacto-vegetariana

de Valclaudia in Pizza, 23 Oct 2017 | 2267 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1/2 cub drojdie sfdaramat
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 150 ml apa calduta
  • 300-350 gr. faina alba proaspat cernuta
  • cca 20 ml ulei de masline
  • 3 linguri seminte de mac

Topping:

  • 4 -5 linguri rosii pasate
  • ardei rosu
  • praz verde
  • felii de emmentaler
  • branza topita taiata bucatele
  • masline negre feliate
  • cascaval ras
  • oregano uscat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza lacto-vegetariana:

Drojdia se sfarama intre degete si se pune intr-un vas incapator.

Adaugam sarea si zaharul, amestecam sa devina lichida.

Punem peste drojdia lichefiata apa calduta, apoi faina si framantam un aluat elastic.

Se adauga uleiul si se framanta in continuare pana cand aluatul se dezlipeste de pe mana.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade, pornim functia de coacere cu ventilatie.

Ungem tava cuptorului cu putin ulei, presaram fe fundul tavii semintele de mac.

Aluatul il intindem uniform in tava, apoi il ungem cu rosii pasate.

Adaugam bucatele de praz verde si ardei rosu, rupem feliile de emmentaler, asezam din loc in loc bucatele de branza topita.

Presaram cascaval ras, asezam din loc in loc feliutele de masline si lasam sa cada un praf de oregano uscat peste cascaval, apoi dam tava la cuptor pentru 25-30 minute.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza lacto-vegetariana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

23.10.2017, 21:44

Rocsi 1

24.10.2017, 20:18

Pizza am servit si noi asta seara!

mihaelar63 1

31.10.2017, 17:54

O feliuta de la tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu peste