Pizza margherita

de iry-gabriela in Pizza, 30 Mai 2017 | 2910 vizualizari

 

Acum ceva timp, am cumpărat din cămara bucătărasilor o tavă din tefal, asa ca a trebuit să o probeze si atunci am facut o pizza așa cum ii place fetiței mele de 4 ani pe nume margherita, ușor de facut dar la fel de repede de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g de făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 250 ml apă călduță
  • 4 linguri de ulei
  • 2 lingurițe de zahar+ un praf de sare
  • 250 g mozzarela
  • 2 linguri bilion 
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei de măsline
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza margherita:

     Pentru început, pregătim maiaua astfel: într-un bol, punem 250 ml apă călduță în care am adăugat cele două linguri de zahăr, plicul de drojdie si 2 linguri de făină, amestecăm si apoi se lasă pâna creste si se formeaza o spumă deasupra.

Într-un lighean, se așază faina in care am pus un pic de sare si apoi am adăugat maiaua crescută. Se framanta, adăugându-se si ulei, după care se va lăsa la dospit pentru 30 de minute.

     Aluatul gata crescut, se va întinde mai gros sau subtire, fiecare cum doreste si apoi se va pune într-o tavă  care se va unge cu un pic de ulei. Peste aluat se va adăuga sosul, pe care l-am facut din diluarea bulionului cu puțină apă, in care am adăugat sare si piper după gust si un pic de busuioc uscat sau cine are proaspăt.

Deasupra sosului, am așezat mozzarela pe care am tăiat-o felii, apoi am adăugat ulei de măsline ca in poză , busuioc si la final, parmezan ras.

Se da tava la cuptor, pentru 30 de minute, până se coace aluatul și se topește mozzarela.

Poftă bună! 

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza margherita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza regala