Pizza vegetariana

de Gabriela_Gh in Pizza, 21 Noi 2018 | 2971 vizualizari

 

 Sunt fan pizza ! Dar sunt si la dieta, asa ca o sa fac o pizza sa-mi si placa si pentru dieta.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina 650
  • 100 gr faina secara
  • 125 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 4-5 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • masline fara samburi
  • 10-12 buc. rosii uscate
  • ketchup sau suc de rosii(dupa preferinta)
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegetariana:

    Incepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina.

   Adaugam apa, faina si sarea peste drojdia dizolvata si framantam cu robotul cam 8 min (se poate framanta si cu mana) pana cand obtinem un aluat putin mai moale si usor lipicios ( asta pentru ca am folosit faina de secara). Mutam aluatul intr-un costron, il acoperim si-l lasam sa creasca 50-60 min.

 In timp ce aluatul creste, curatim si spalam ceapa si ciupercile, le taiem feliute suptiri si le calim pana nu mai au zeama, intr-o tigaie cu o lingura de ulei.

 Dupa ce a crescut aluatul, il asezam cu mana in tava de pizza, adaugam si intindem 2-3 linguri suc de rosii, ceapa calita cu ciuperci, maslinele si rosiile uscate.

  Bagam pizza in cuptorul deja incalzit la 220 gr pentru 12-15 min.

  Se serveste cu ketchup.

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza in straturi cu foi de placinta Bella