Placinta cu broccoli si crema de branza

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Sep 2016 | 4320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină100 ml apă minerală2 linguri ulei1/2 linguriță sare1/2 linguriță drojdie proaspătă300 g broccoli400 g cremă de brânză1 lingură unt1 lingură ulei3 ouă3 fire ceapă verde- doar partea albăsarepiper negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu broccoli si crema de branza:

Cernem făina într-un bol.
În mijloc am făcut o adâncitură în care am adăugat drojdia, sarea, uleiul și apa minerală.
Am amestecat ușor cu o lingură și am lăsat să se dizolve bine drojdia, chiar să se umfle puțin.
Amestecăm în continuare cu toată făina, până la încorporarea totală.
Se răstoarnă pe masă sau pe un tocător și se frământă în continuare cu mâna.
Se acoperă cu un șervet și se lasă la dospit minim 30 minute.

Pentru umplutură:

Punem apă la fiert cu un praf de sare.
Când începe să clocotească se adaugă broccoli și se fierbe 3 minute.
Se scoate în apă rece, apoi se lasă la scurs.
Se toacă mărunt ajutându-ne de un robot de bucătărie.
Călim ceapa tocată mărunt în 1 lingură de unt și o lingură de ulei.
Adăugăm ceapa călită în broccoli și amestecăm ușor.
Adăugăm crema de brânză și ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Se condimentează cu sare și piper.

Pregătim o tavă.
Eu nu o mai tapetez cu nimic, pentru că o să întind aluatul direct pe o hârtie pergament.
Deci, pe o hârtie pergament un pic mai mare decât tava, punem un pic de făină și răsturnăm aluatul.
Se întinde ușor cât hârtia, care se va lua cu grijă și se va pune în tavă.

Se taie aluatul în exces, dacă este cazul.
În cazul în care aluatul de desprinde de pe laterale se poate apăsa ușor cu degetul și obținem un contur mai îngroșat.
Se înțeapă  aluatul din loc în loc cu o furculiță.

Se răstoarnă compoziția peste aluat.

Se dă tava la cuptor încins la 180 grade C pentru 50-60 minute sau până se rumenește un pic deasupra.
Se servește după ce s-a răcit un pic.
Pentru că am folosit o tavă dreptunghiulară, am ales să le tai în bucăți pătrate, apoi pe diagonală.
Se poate servi cu smântână și se poate orna cu frunze de pătrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu broccoli si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

21.09.2016, 19:52

Ce festiv arata!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:38

faina placinta!

RuxyRux 1

17.10.2016, 09:25

Arata grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sparanghel alb cu sos gribiche, ou fiert si cartofi cu patrunjel