Placinta cu iaurt

de AnyCostescu in Dulciuri, 13 Oct 2012 | 3620 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt foi:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte( se poate pune si apa minerala)
  • mirodenii sau coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat nelipicios si usor de modelat)

pt umplutura:

  • 700 g iaurt simplu sau de fructe
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 3 lg faina(sau gris)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

pt foi: bati albusul spuma cu zaharul.

freci galbenusurile, apoi le adaugi in spuma de albus.

pui uleiul, laptele, esenta, si faina impreuna cu praful de copt.

pt umplutura amesteci toate ingredientele..

intinzi din compozitia de aluat doua foi.

pui una intr-o tava, adaugi umplutura si apoi acoperi cu cealalta foaie.

dai la cuptor pana trece testul scobitoarii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Palanet ca pe la Cluj