Reteta de conopida cu iaurt grecesc

de Bucataras in Mancaruri de legume, 28 Mar 2024 | 700 vizualizari

 

E timpul pentru o rețetă ușoară și plină de gust, care ne amintește de Grecia cea însorită: conopidă cu sos de iaurt și măsline
Pentru rețeta de Conopidă cu iaurt grecesc ai nevoie de următoarele ingrediente: conopidă, boia, usturoi, pătrunjel uscat, unt, măsline verzi, ulei de măsline, iaurt grecesc.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente reteta de Conopida cu iaurt grecesc:
  • buchetele de conopidă
  • boia
  • praf de usturoi
  • pătrunjel uscat
  • sare și piper
  • ulei de măsline (2 linguri pentru conopidă, 50 g pentru sos)
  • 20 g unt
  • măsline verzi
  • fulgi de chilli
  • 200 gr iaurt grecesc pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de conopida cu iaurt grecesc:

Iata cum se prepara reteta de Conopida cu iaurt grecesc:

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Într-un bol mare sau direct tavă, amestecați buchețelele de conopidă cu boiaua, praful de usturoi, pătrunjelul uscatsarea, piperul și 2 linguri de ulei de măsline, până când conopida este bine acoperită.

Așezați bucățile de conopidă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și transferați-le în cuptorul preîncălzit.

Coaceți conopida timp de aproximativ 15-20 minute sau până când aceasta este ușor rumenită și fragedă.

Între timp, pregătiți sosul de iaurt și ulei picant.

Într-o tigaie, topiți untul și adăugați 50 g de ulei de măsline. Căliți fulgii de chilli până când devin aromatizați. Adăugați măslinele verzi și continuați să gătiți timp de câteva minute, amestecând din când în când.

Pe o farfurie, puneți un strat gros de iaurt grecesc, iar după ce conopida este gata asezați-o peste iaurt și serviți-o caldă cu sosul de ulei picant deasupra.

Această conopidă condimentată la cuptor cu sos de iaurt și ulei picant este o gustare sau o garnitură delicioasă și sănătoasă pentru orice masă!

Poftă bună!

Vezi si reteta de Salata de conopida cu porumb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de conopida cu iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane la cuptor