Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Dec 2013 | 19528 vizualizari

 

Inspiratie de la Meri. Sarumana >:d

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita praf copt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • Budinca
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri si jumatate faina de grau sau amidon
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • o lingura unt
  • doua plicuri zahar vanilat/ pastaie de vanilie
  • In plus
  • 100 ml frisca vegetala
  • 100 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile:

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul.

Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos.

Preincalzeste cuptorul.

Adauga ciocolata tocata si uleiul incorporeaza-le usor spre final.

Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza.

Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit.

Intre timp prepara crema.

Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, faina si zaharul.

Adauga treptat laptele rece (putin cate putin, sa nu faca cocoloase )si omogenizeaza.

Pune vasul pe foc si fierbe amestecul purtand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat bine opreste focul, adauga untul si vanilia si omogenizeaza.

Crema usor calduta intinde-o peste blatul racit.

Mixeaza frisca impreuna cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana ajungi la consistenta dorita.

Da prajitura pentru o ora la rece apoi portioneaza si spriteaza pe fiecare prajitura un motz de frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 4 culori