Prajitura cu mere svaba

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Mai 2015 | 9023 vizualizari

 

De curand mi-am luat doua carticele de la Lidl si sunt foarte incantata de ele. Si iata si prima reteta pe care am preparat-o.
Si daca la inceput imi faceam griji ca merele vor ramane descoperite, ei bine cand am vazut ce frumos si mult a crescut aluatul, m-am bucurat tare.
Daca merele cantaresc un pic mai mult nu are nimic, important este sa va incapa in tava.

 

INGREDIENTE

  • 600 g mere;
  • 5 oua;
  • 220 g zahar;
  • 125 g unt;
  • 250 g faina;
  • jumatate de pliculet de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • Pentru decor:
  • zahar pudra sau gem de caise.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere svaba:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit.

Ouale si zaharul se bat spuma, apoi se incorporeaza untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea si se inglobeaza in compozitia din oua si unt. 

Se intinde aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se distribuie in mod egal jumatatile de mere cu partea crestata in sus si se scufunda usor. Prajitura se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Dupa ce se raceste, se decoreaza cu zahar pudra sau gem de caise.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Merele se pot stropi cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere svaba" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu (reteta originala)