Prajitura insiropata cu prune

de Angelina_Elena in Prajituri, 26 Iul 2013 | 3666 vizualizari

 

By Merisor! Foarte buna si aromata, multumesc draga mea!:*

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune
  • 3 oua
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata (eu nu am avut decat 2 si am completat cu inca 2 de migdale macinate)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu prune:

Prima data am spalat si sters prunele, apoi le-am taiat in felii mai grosute.

Le-am pus intr-un vas, am adaugat peste ele 1 lingura de zahar si scortisoara.

Le-am dat la frigider pana am pregatit aluatul.

Intr-un vas am pus ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si am mixat bine pana compozitia a devenit spumoasa.

Apoi am adaugat uleiul, apa si am mixat in continuare.

4 linguri de faina le-am amestecat cu praful de copt, nuca si migdalele macinate, apoi am adaugat peste compozitia lichida ai am omogenizat.

Am oprit 1/4 din aceasta compozitie, iar in restul am adaugat cele 2 linguri de faina, am omogenizat, apoi am pus compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Apoi am scos tava din cuptor, am asezat un rand de prune peste blatul copt, am turnat compoztia ramasa peste, apoi am asezat inca un rand de prune.

Am dat tava la cuptor pentru alte 20 de minute.

Prunele vor lasa zeama si astfel vom obtine o prajitura insiropata.

E delicioasa, aromata si se termina repede!

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii in care am copt prajitura este de 21 cm.

2

Putem sa inlocuim prunele cu alte fructe: caise, piersici, nectarine, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si visine