Prajitura pufoasa cu visine

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 11 Iun 2015 | 2965 vizualizari

 

Cum este anotimpul fructelor sa profitam de ele si de aceea va servesc un desert racoros si pufos !

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 7 linguri cu varf de faina
  • 8 linguri cu varf de zahar
  • un praf de sare
  • jumate de sticluta de esenta vanilie
  • 400 g visine
  • 5 linguri ulei
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita.

Am batut spuma albusul cu praful de sare.

Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o bezea.

In alt recipient batem galbenusurile cu  cele 3 linguri de ulei ca la maioneza dupa care le adaugam in bezea.

Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o introducem in bezea putin cate putin  si amestecam de sus in jos. Eu am folosit peste tot mixerul. 

Tava de cuptor se tapeaza cu hartie de copt se toarna compozitia si visinile se presoara cu putina  faina. 

Se da la cuptor pt 30 min ,pana cand devine aurie si se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit si apoi se taie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese,visine si zarzare