Pui à la Pepe

de ionix in Reteta de vedeta, 23 Apr 2010 | 14140 vizualizari

 

De ce Pepe? Pt c-am vazut reteta intr-o emisiune de divertisment unde el gatea asa ceva :D:D
Este un pui extreme de gustos…

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 linguri cu miere
  • ½ kg rosii cherry
  • 4 morcovi
  • Doua cepe galbene mari
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • lingura cu unt
  • 300 g fasole verde
  • Doua linguri cu ulei de masline
  • Amestec de condimente: sare, piper, chilli, rozmarin, busuioc

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui à la Pepe:

 

Puiul se spala bine, se curata de grasime si de puf, se transeaza.

Curatam legumele si le spalam bine iar apoi luam o tava si o ungem cu unt.

Asezam in tava morcovii taiati rondele, peste morcovi punem: ceapa taiata julien, ardeii taiati felii, fasolea spalata iar pe ultimul strat punem rosiile.

Peste legume punem puiul in care bagam felii de usturoi si-l condimentam cu amestecul de condimente. Puiul trebuie condimentat pe toate partile.

Peste pui turnam uleiul de masline.

Tava o acoperim cu folie de aluminiu, astfel incat sa fie “sigilata” bine.

Se da la cuptor la foc mediu timp de circa o ora, pana se face puiul.

Dupa ce puiul e facut, luam folia de aluminiu si ungem puiul cu miere.

Dam focul la cuptor la maxim si lasam 5-10 minute pana se rumeneste un pic.

Se serveste alaturi de un vin bun.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mierea are rolul de a da crusta aurie puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui à la Pepe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura