Pui marinat la cuptor

de MotanLaOale in Retete Delikat, 12 Aug 2018 | 2743 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • un pui (1,8 kg)
  • condimente pentru pui Delikat
  • amestec de ierburi si boia Delikat
  • boia de ardei dulce Delikat
  • amestec de ierburi de gradina Delikat
  • chilli Delikat
  • piper negru boabe Delicat, proaspat macinat
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui marinat la cuptor:

Puiul se curata, se spala bine si se usuca.

Intr-un castron se amesteca toate condimentele Delikat cu sare, pana se face o pasta.

Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 4-5 ore.

Dupa marinare am pus puiul pe un gratar care intra in tava de cuptor.

Am legat pulpele sa stea fixe si am pus gratarul intr-o tava cu apa in care am mai pus mirodeniile ramase in castron si sare.

Am stropit puiul cu zeama din tava si l-am introdus in cuptor pentru 1,5-2 ore.

Din cand in cand, se unge puiul cu zeama din tava.

Daca scade prea mult apa din tava, se completeaza.

Cand patrunde furculita usor in piept si este rumenit frumos, este gata.

Se scoate din cuptor, se desface ata si este gata de servit.

Se poate servi cu orice garnitura cu mujdei de usturoi sau salata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu rosii si usturoi