Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya in Slow Cooker, 21 Mai 2019 | 2913 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 1-2 rasol de porc afumat
  • 4 catei usturoi
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1-1,5 litri apa
  • Penru ornat
  • 3-4 felii de parizer de porc
  • masline fara samburi
  • salata sau verdeata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l:

Spalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital.

Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent.

Se seteaza pe functia High pentru 7 ore. 

Intre timp avem grija sa inlaturam orice spuma care  apare.

Dupa ce timpul a expirat, deconectam aparatul.

Scoatem carnea intr-un vas, iar zeama rezultata o transferam intr-o oala.

Lasam zeama sa raceasca bine, iar carnea o desfacem de pe oase.

Cand s-a racit bine zeama, cu o lingura, inlaturam grasimea care s-a ridicat la suprafata.

Punem oala  pe foc si cand doar s-a incalzit usor fara sa o aducem la punctul de fierbere, oprim flacara si adaugam usturoiul zdrobit, potrivim de sare si piper, lasam 20 minute.

Strecuram continutul, adaugam carnea desfacuta si taiata bucati mici.

Pregatim un pet de apa  l,5 l , taiem fundul cu un cutit, apoi, folosindu-ne de un borcan cu gura larga pe post de suport, intoarcem petul cu varful in jos (avand grija sa fie bine infiletat capacul) umplem cu zeama si carnea din oala, acoperim cu o farfurioara  sau capac si dam la rece.

A doua zi scoatem petul pe un fund de lemn, cu un cutit bine ascutit taiem varful sticlei, apoi cu ajutoarul unui foarfece de bucatarie  taiem pe lungime, incepand de la fundul spetului pana la varf. Scoatem cu grija ramanad racitura in forma petului.

Feliile de parizer le decupam in forma de rat si urechi si codita,  le atasam cu ajutorul scobitorilor, dandu-i forma de purcel. Din rondelele de masline facem ochii.

Se asaza racitura pe un pat de salata sau verdeata. Se da la rece pana se serveste masa.

 

 


TIPS-URI

1

Se serveste cu salata de sfecla rosie si hrean

2

Se serveste cu mamaliga calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere la slow cooker Crock-Pot