Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha in Prajituri, 19 Apr 2024 | 694 vizualizari

 

Cremsnit-ul cred ca este una din cele mai cunoscute si apreciate retete de prajituri. Cu toate acestea eu personal am facut-o de putine ori, si asta cu multi ani in urma. Asa se face ca atunci cand piticii mi-au cerut sa le fac o prajitura d-aia buna cu crema de vanilie, am cedat rugamintilor, singura conditie fiind sa ma lase sa aleg eu din ce voi face foile sau blatul :)))  Am ales varianta cea mai comoda si cea mai usoara, ca aveam aluat de foietaj in congelator, dar cine se incumeta poate face si aluat de foietaj in casa 😉
Pentru Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat foietaj, oua, zahar, lapte, unt.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie:

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie:

Cum se prepara Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie:

Foile de aluat de foietaj le punem in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, intepam din loc in loc cu furculita, sa nu se umfle foarte tare la copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem una din foi, punem crema de vanilie in strat uniform si acoperim cu cea de-a doua foaie. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, dar a doua zi prajitura este mai buna, foile se inmoaie suficient si poate fi portionata bine si frumos 😉

Va recomandam cu drag si reteta de Cremsnit de la bunica sau reteta de Cremes cu aluat de casa. Daca vrei sa experimentezi si alte gusturi, poti incerca si reteta de  Cremsnit Duo

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

laura_n 1

21.04.2024, 11:25

Merge si un coniac langa?

Rocsi 1

21.04.2024, 18:48

Un desert minunat, imi place foarte mult cremsnitul!

Miha 1

21.04.2024, 21:19

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta exotica