Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty in Mancaruri de post, 22 Mar 2023 | 3270 vizualizari

 

Pentru aceasta Reteta de mancare de post cu urzici, am folosit ca si planta aromatizanta, Hasmatuchi. O ador si o folosesc primavara la ciorbite. Urzicile au iesit grozave si cred ca merg foarte bine impreuna.
Pentru aceasta reteta sunt necesare cateva ingrediente: urzici, ulei, usturoi, ceapa, faina, hasmatuchi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Reteta de mancare de post cu urzici avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 kg urzici
  • 50 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi curatat si zdrobit
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 3 linguri cu faina de grau
  • sare piper negru macinat
  • 2 linguri cu hasmatuchi taiat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de mancare de post cu urzici:

Iata cum se prepara Reteta de mancare de post cu urzici 

Am curatat bine urzicile, le-am spalat in multe ape si le-am pus la fiert intr-o oala cu apa fierbinte in care am adaugat putina sare. Le-am tinut la fiert pana ce codita s-a inmuiat, apoi le-am scos intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se racoreasca putin. Nu aruncam apa in care au fiert urzicile. Cand s-au racorit, le-am taiat marunt.

Intre timp, am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei, adaugand cate putina apa in care au fiert urzicile.

Cand ceapa s-a inmuiat, am adaugat  jumatate din usturoiul zdrobit, un praf de piper negru macinat si urzicile taiate. Am amestecat bine, apoi am turnat faina dizolvata in 250 ml apa de urzici  Am tinut la fiert 10 minute adaugand cate  putina zeama. pana am obtinut cosistenta dorita.

La final, am gustat de sare, am adaugat restul de usturoi si hasmatuchiul. 

Servim pe paine prajita sau cu mamaliga.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Orez cu urzici la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mancare de post cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Meniu de post delicios