Reteta de preparare a papanasilor

de gaby_duceag in Dulciuri, 1 Sep 2010 | 10516 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Cred ca ar fi trebuit sa specific inca din titlu' , papanasi MOLDOVENESTI. Acu ' vreo..10 ani, eram la Vama Veche si mancam la o terasa unde gatea excelent un.. tip..Cateva zile n-am stiut ca face si deserturi, pana intr-o zi, cand au comandat vecinii de la masa alaturata , papanasi. Am fost taare incantati, am comandat si noi, pana ce ne-a adus ..si...dezamagire:(. Am mancat dar pt noi alea erau gogosi nu papanasi :d :))). L-am bagoslovit in sinea noastra dar dupa ceva timp am "descoperit" ca si papanasii au retete variate, in functie de zona. Din compozitia prezentata de mine , nici gand sa poti face gaura sau bilute(asa cum vad in alte retete). E o compozitie molicica , papanasii trebuie intoarsi cu grija la prajit, trebuiesc rumeniti bine (altfel riscati sa fie cruzi) , dar pentru noi, acestia raman adevaratii papanasi.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza vaci
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar
  • 2-3 linguri faina
  • 2 -3 linguri gris
  • o lingurita esenta rom
  • smantana
  • ciocolata
  • ulei
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Mai mult decat simplu:

Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare.

Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n uleiul incins bine.

Se rumenesc frumos pe ambele parti, se intorc in tigaie cu ajutorul unei palete sau linguri si se scot intr-un bol pe fundul caruia ati asezat frumusel 2 servetele ce au rolul de a absoarbe surplusul de ulei.

Se aseaza frumos pe farfurioare si se pune deasupra smantana si ciocolata care in prealabil a fost topita impreuna cu o lingurita plina de smantana

voila! asa mi-am servit eu puii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

gaby_duceag 1

12.09.2010, 20:23

onuta, abia acum am citit.iti multumesc mult

gaby_duceag 1

12.09.2010, 20:24

adina, insist sa-i incerci, dar, sa-i prajesti bine, sa-i intorci cu grija si sa-i papi cu smantana

nicol34 1

04.11.2011, 01:19

super delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "dulapior" :)