Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea Spaghetti aglio ca nimeni altul!

de Bucataras in Spaghete, 17 Apr 2024 | 499 vizualizari

 

Marele tenor Luciano Pavarotti a fost cunoscut nu numai pentru talentul său vocal, dar și pentru pasiunea sa pentru gătit. Una dintre rețetele sale preferate de paste era Spaghetti aglio e olio, un fel simplu dar delicios, care se face cu usturoi (aglio), ulei de măsline (olio), pătrunjel, și, uneori, ardei iute pentru un pic de căldură. Această rețetă reflectă iubirea lui Pavarotti pentru bucătăria tradițională italiană, care pune accent pe ingrediente proaspete și de calitate, preparate într-un mod care să le scoată în evidență aromele. Alegerea sa pentru acest fel de paste arată preferința tenorului pentru mâncăruri care sunt atât de gustoase, cât și relativ simple de preparat.

 

INGREDIENTE

400 g spaghetti

100 ml ulei de măsline extravirgin

6 căței de usturoi, feliați subțire

1-2 ardei iuți roșii uscați, zdrobiți (opțional, în funcție de preferința pentru picant)

Sare, după gust

Pătrunjel proaspăt tocat (opțional, pentru decor)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea Spaghetti aglio ca nimeni altul!:

Pregătirea ingredientelor:

Curățați și feliați subțire usturoiul.

Dacă folosiți, zdrobiți ardeii iuți roșii uscați.

Tocați pătrunjelul proaspăt dacă alegeți să-l folosiți pentru decor.

Fierberea pastelor:

Puneți o oală mare cu apă sărată la fiert. Când apa începe să clocotească, adăugați spaghetti și fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când pasta este al dente.

Prepararea sosului:

În timp ce pastele fierb, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați usturoiul feliat și ardeii iuți zdrobiți. Sotați-le până când usturoiul devine auriu, având grijă să nu-l ardeți.

Amestecarea pastelor cu sosul:

Scurgeți pasta, păstrând câteva linguri din apa în care au fiert pastele. Adăugați spaghetti în tigaie cu usturoiul și uleiul.

Folosiți puțină apă de la fierberea pastelor pentru a ajuta la omogenizarea sosului, dacă este necesar. Asezonati cu sare dacă este nevoie.

Servirea:

Transferați pastele în farfurii și presărați cu pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de culoare și aromă. Serviți imediat, fierbinte. Spaghetti aglio e olio este perfect pentru o cină rapidă, dar savuroasă. Simplitatea acestei rețete lasă loc ingredientelor de calitate să strălucească, oferind o experiență culinară autentic italiană. Poftă bună!


Se pot servi ascultand si ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea Spaghetti aglio ca nimeni altul!" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu fenicul, rosii si ton