Rosii cu zarzavat pentru ciorbe

de Adi in Conserve, 22 Aug 2021 | 7759 vizualizari

 

Printre conservele de rosii pe care le pregatim an de an se numara si aceasta reteta de rosii cu zarzavat pentru ciorbe.
Foarte utile pentru mai tarziu. Nu mai este nevoie sa curatam alte legume pentru a le adauga in ciorbe. Doar desfacem borcanul si punem 3-4 linguri din el.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii de gradina
  • 1 kg morcovi
  • 350 gr telina
  • 300 gr pastarnac
  • 300 gr radacina de patrunjel
  • 1 kg ardei rosu( gras si capia)
  • 1 legatura frunze de telina
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 3 linguri de sare pentru muraturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii cu zarzavat pentru ciorbe:

Se spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele.

Toate radacinoasele se curata si se dau pe razatoare, iar verdeata se toaca marunt. Apoi se amesteca cu sarea si se adauga rosiile tocate. Se lasa totul la odihnit 10-15 minute, apoi se scurge lichidul si se indeasa legumele in borcanele sterilizate. Se completeaza cu lichidul scurs, apoi se inchid bine borcanele.

Borcanele cu rosii si zarzavaturi pentru ciorbe se pun in cratițe largi, la baza carora se asaza 1-2 stergare.  Se toarna apa in cratite pana aproape de filetul borcanelor. Apoi se fierb borcanele pentru 50-60 de minute, de la primul clocot al apei.

Dupa stingerea focului, se lasa borcanele in apa pana cand se vor raci complet. Se eticheteaza si se trec in camara.

TIPS-URI

1

Lichidul scurs si ramas se pune in sticle la frigider si se folo0seste la diferite retete de ciorba;

2

Cantitatea legumelor o poate ajusta fiecare dupa propriul gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de legume cu sos de mustar