Sarmale in foi de varza murata

de Bunica in Retete Delikat, 2 Iul 2018 | 1997 vizualizari

 

Chiar daca suntem in plina vara o portie de sarmale cu condimente 100% naturale de la Delik`at este de nerefuzat. Asa ca la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata mica
  • 300 g carne de porc tocata
  • 1o ceapa
  • 50 g orez
  • 1 lingurita condimente pentru sarmale 100% naturale de la Delik`at
  • 1 lingurita boia dulce ierburi si boia Delik`at
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 linguri bulion de rosii
  • 1 fir de cimbru
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

Pregatim varza. Varza se desface in foi.

Foile se taie in doua, scotand cotorul.

Punem foile de varza in apa rece, pentru a se duce din acreala si ne ocupam de carne.

Intr-un vas incapator se pune canea tocata, condimentele, ceapa tocata marunt, orezul spalat si se amesteca bine.

Scoatem foile de varza din apa.

Luam cate o lingura de carne, o punem pe foaia de varza si o rulam.

Foile mici sau cele rupte pe care nu le-am folosit, le tocam marunt si le punem in partea de jos a vasului in care fierbem sarmalele.

Asezam sarmalele in vas, adaugam bulionul, foaia de dafin si apa calda.

Lasam sa fiarba 10 minute la foc iute, apoi reducem focul la mediu si fierbem pana este fiarta varza.

Din cand in cand mai rasucim cratita pentru a nu se prinde.

Cand sunt sarmalele fierte, stingem focul si acoperim vasul cu un capac.

Se servesc calde cu mamaliga sau paine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de porumb