Scrumbie marinata (lacherda)

de vero_closca in Peste, 10 Mai 2010 | 49084 vizualizari

 

preferata sotului meu si a mea!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg scrumbie
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pumn sare grunjoasa
  • 400 ml otet
  • 1 l apa
  • 5 foi de dafin
  • 1 lingura piper boabe
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinata (lacherda):

Se curata,se spala si se taie rondele scrumbia(cu cat sunt mai subtiri cu atat se marineaza mai repede).morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie rondele si respectiv, pestisori si se pun la fiert in apa amestecata cu otetul si condimentele,plus un varf de cutit de sare. Cand da doua trei clocote se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Scrumbia se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa asa pt 30 minute ca sa iasa tot sangele si sa ramana alba.poti schimba apa de 2-3 ori daca vrei.apoi se da cu sare din abundenta si se lasa la frigider pana a doua zi, cand se clateste sub jet papid de apa rece si se lasa sa se scurga bine.se toarna in borcan putina marinata cu legume si se aseaza scrumbia.apoi se completeaza cu marinata.daca e taiata subtire se poate consuma si dupa 24 ore.dar cel mai bine e dupa 3 zile.

Pofta mare!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinata (lacherda)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar