Scrumbie sarata

de Ksenya in Peste, 24 Mar 2020 | 8060 vizualizari

 

Multi ditre voi au cautat si cumparat pe vremuri de la rusi, scrumbie sarata.
Si cum din ce in ce mai rar se gaseste scrumbie sarata de calitate, am gasit de cuviinta sa postez reteta dupa care o prepar eu des.
Sunt multe retete de sarat pestele, insa eu v-o prezint pe cea mai simpla si mai rapida.
Scrumbia sarata este intrebuintata in multe retete printre care renumitele salate "shuba" si "salata cazaceasca 2".
Daca nu gasiti produsul respectiv, apelati cu incredere la reteta de mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 2 scrumbii grase
  • 1 litru apa
  • 2 foi dafin
  • 6-8 boabe ienibahar
  • 2 linguri cu varf sare muraturi
  • 1 ingura rasa zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie sarata:

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada.

Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet.

Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul, turnam lichidul racit, inchidem ermetic cu capac si dam la frigider pentru 2 zile.

Dupa 2 zile, intoarcem pestele si-l mai lasam inca 1-2 zile (in functie de cat de sarat vrem sa fie).

Dupa a 3-a si a 4-a zi, pestele este gata de consum. Se curata si se prepara retetele dorite.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Alegeti pestele gras.

2

Daca nu aveti scumbrie, puteti sara hering, dar numai dupa ce l-ati decongelat conform regulilor de decongelare.

3

Puteti adauga si alte arome, piper, ceapa,cuisoare si multe altele, depinde de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt