Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie

de mihaelar63 in Mezel de casa, 5 Iul 2021 | 3165 vizualizari

 

 Slanina cu usturoi si boia este o gustare des preparata la noi in casa . Mai ales ca avem slaninuta de la porc de casa . Nu prepar slaninuta cu boia in cantitati mari doar daca am mai multi invitati la masa . De data aceasta am incercat cu fierberea in coji de ceapa rosie . Cojile de ceapa au imprumutat slaninutei culoare si gust bun !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr slanina cu soric de pe burta -porc de casa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 10 boabe piper
  • 3 cepe rosii- cojile
  • 4 catei usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie:

  1.  Se taie bucatile de slanina de marimea unei palme .
  2. Puneti la fiert slanina in apa cu sare .
  3. In apa de fiert se adauga boabe de piper si o foaie de dafin.
  4. Acum se pun si cojile de ceapa .
  5. Fierbeti totul cam 20-30 minute .
  6. Cu ajutorul unei furculite  se inteapa  slanina  . Daca intra usor atunci ea este patrunsa si se poate opri fierberea .
  7. Se scurge slaninuta de apa si cat este fierbinte se unge cu usturoi pisat .
  8. Presarati deasupra boia dulce de ardei din abundenta .
  9.  Noi servim slaninuta cu boia si usturoi cat este calduta. Nu mai rezistam de pofta .Este foarte buna , chiar mai buna  servita rece .
  10. Alaturi se poate pune ceapa si ardei iute .
  11.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Alegeti ingrediente de calitate si gustul final va fi pe masura .

2

Mie imi place pentru slaninuta cu boia si usturoi sa aleg bucati de grasime de pe burta porcului care au cate o dunga de carne .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Slanina afumata