Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Sep 2015 | 4005 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru somon si creveti:

  • 4 bucati file de somon, cu piele
  • 4 creveti mari sau mai multi, daca sunt mici
  • o legatura sparanghel
  • 1 lamaie
  • cateva frunze de busuioc
  • 4 file ansoa
  • cateva rosii cherry
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 chili feliat
  • ulei de masline
  • sare/piper

Pentru salsa verde:

  • 1 mana frunze menta
  • 1 mana frunze patrunjel
  • 1 lingurita cu varf mustar Dijon
  • 1 lingurita capere
  • 1 catel usutoi
  • 4 file ansoa
  • ulei de masline
  • otet din vin rosu
  • cartofi noi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi:

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, chili ansoa tocat si 2 lingurite din uleiul de la ansoa. Se amesteca bine si se introduce tava pe raftul superior, in cuptorul preincalzit la 200 de grade unde va ramane 13-15 minute. 

Pentru salsa se amesteca toate ingredientele, plus 2 lingurite din uleiul de la ansoa.

Se fierb cartofii in apa cu sare. Se scurg si se amesteca cu 3/4 din salsa verde. 

Se aseaza cartofii pe farfurii, apoi pestele, sparanghelul, rosiile, lamaia si restul de salsa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de cartofi noi - Reteta usoara pentru o garnitura gustoasa