Sos de avocado cu castraveti, usturoi si iaurt

de Panacris in Sosuri, 11 Oct 2020 | 5001 vizualizari

 

O variantă îmbunătățită a sos-ului clasic de avocado 😉  Un chef, la Tv, cred că la Vorbeste lumea, a povestit despre o supă rece de avocado, mi-am notat repejor rețeta, dar supa s-a transformat în sos :D e mai digerabil, așa ptr Zmei! Să nu trec la extreme și așa i-am cam testat zilele astea!

 

INGREDIENTE

  • Avocado copt 1 bucată,
  • Castraveți proaspeți 1 bucată mărișoară sau 2 mai mici cca. 200 g,
  • Usturoi 3-4 căței,
  • Iaurt grecesc cca. 400 ml,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Sare Hymalaia 1 lingură,
  • Lămâie 1 bucată.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de avocado cu castraveti, usturoi si iaurt:

Avocado-ul, castravetele și usturoiul se curăță, se pun în blender, se adaugă zeama de lămâie, sarea, uleiul de măsline și iaurtul greces, apoi se mixează cca. 3 minute până ce se obține o pastă omogenă.

Se servește ca și garnitură lângă legume sau preparate din carne.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de avocado cu castraveti, usturoi si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos tartar