Sos Pesto

de Brindusa in Pt. paste, 18 Dec 2010 | 5707 vizualizari

 

Este un sos care are la baza frunze proaspete de busuioc. Le poti gasi in orice supermarket, sunt cam scumpe, dar sosul e o bunatate.

 

INGREDIENTE

  •  2 maini frunze de busuioc
  • 1-2 linguri muguri de pin (pinoli)
  • 30 g parmezan ras (+ 30 g pecorino ras , daca ai)
  • 4 catei mici de usturoi (sau 2 mari)
  • ulei de masline, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Pesto:

Cel mai usor sosul se face cu mixerul vertical.  Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi.

Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel.

Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.

Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.

TIPS-URI

1

Mugurii de pin sunt niste alune mici si lunguiete. Eu  le-am gasit in Bucuresti in Piata Matache la o taraba.

2

nu folosi alt tip de branza/cascaval, pentru ca gustul si textura nu mai sunt acelesi

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii reteta simpla, usoara si gustoasa