Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate

de Catalina L in Sosuri, 15 Oct 2020 | 2363 vizualizari

 

Un sos pesto de casa facut rapid  cu ingredientele avute la indemana.

Ce bun este acest sos, puneti o lingura si veti parfuma pastele sau mancarea dvs.
Plecam in vacanta si am adunat tot busuiocul . L-am facut fara parmezan, se poate adauga dupa daca este nevoie.
Foarte bun, am facut dovlecei sotati cu el , o minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr de foi de busuioc
  • 70 gr ulei de masline sau uleiul de la rosiile uscate
  • 3 felii de rosie uscata
  • 50 gr migdale feliate
  • 1 catel bun de usturoi
  • piper proaspat macinat
  • sare groasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate:

Spalati si scurgeti foile de busuioc. Mixati busuiocul cu restul de ingrediente mai putin uleiul. Puneti apoi uleiul treptat pana obtineti consistenta dorita. Am depus intr-un borcan sau cutie etansa si pastrat la rece. Folositi-l cu paste, la mancaruri de legume , carne sau peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Unt aromatizat cu leurda