Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei

de Bucataras in Mezel de casa, 6 Ian 2021 | 9267 vizualizari

 

O bunatate de sunculita am pregatit zilele trecute, inainte de Sarbatori, fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei. 

 

INGREDIENTE

  • 3 buc piept de porc
  • 2 kg sare grunjoasa
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 l zeama de varza
  • apa pt saramura
  • boaia de ardei dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei:

Pune bucatile de sunca intr-o tava si acopera-le cu sare grunjoasa. Poti folosi pentru aceasta reteta bucati de piept de porc, fleica, dar si slaninuta.

Lasa sunca la sare pt 3 zile.

Dupa cele 3 zile scoate sunca din sare si fierbe-o in zeama de varza cam 1 ora, pana capata o consistenta moale. Inteapa cu o furculita sunca si daca patrunde usor inseamna ca s-a fragezit, a fiert suficient si poti opri focul.

Pregateste saramura in care va sta pieptul de porc pt 2 zile: mixeaza usturoiul, amesteca cu apa si adauga 1 lingurita de sare, nu mai mult, caci sunca si-a tras deja suficienta sare in primele trei zile de preparare. Lichidul trebuie sa acopere bucatile de sunca.

Lasa la zvantat o zi macar bucatile de sunca fiarta, apoi presara boia de ardei dulce peste ele.

Taie cateva fasii de sunca fiarta in zeama de varza, ia o bucata buna de paine, curata si o ceapa rosie si mananca cu placere maxima!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

07.01.2021, 20:39

Buna!

Gherca Daniela 1

08.01.2021, 16:02

super!

RuxyRux 1

11.01.2021, 17:16

Reteta asta imi aminteste de copilarie si de vacantele in Ardeal...perfecta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sunca cu boia