Tort Diplomat

de Lavinia in Torturi, 10 Noi 2013 | 31659 vizualizari

 

Un desert de duminica usor si savuros !:)

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 pachet de piscoturi
  • 200 ml compot (ananas ,piersici,mandarine)
  • 4 oua intregi
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura esenta de rom
  • 500 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina(2 plicuri)
  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 500 g fructe din compot taiate cubulete mici(ananas,piersica si mandarina)
  • Decor:
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • fructe (kiwi,piersica,ananas,mandarina)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Am pus fructele la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-o tava (35/25 cm) cu pereti detasabili fixeaza piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii iar pe fundul tavii pune piscoturi inmuiate in compot.

Pune intr-o cratita pe baie de aburi ouale ,galbenusurile si zaharul.

Mixeaza ouale pe baie de abur pana obtii o spuma calduta .(cca 10-15 minute)

Hidrateaza gelatina in sucul de portocale rece timp de 10 minute.

Topeste gelatina pe baie de abur/microunde(atentie sa nu fiarba) apoi incorporeaz-o in spuma de oua mixand bine.

Bate frisca cu esenta de rom si vanilie apoi incorporeaza in 2-3 transe spuma de oua amestecand bine.

Toarna crema in interiorul tavii si niveleaza bine.

Baga tava la frigider pana se intareste complet crema.

Mixeaza mascarponele cu frisca lichida apoi decoreaza tortul cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

diaconta 1

10.11.2013, 21:34

Superb!!!!!!!

Corinuta 1

13.11.2013, 12:10

FOARTE FRUMOS SI BUN!

Lavinia 1

13.11.2013, 20:19

Multumesc dragele mele!
Ruxy nici eu nu ma omor cu cel de fructe dar acum ne-a fost pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Diplomat