Varza a la Cluj

de Adi in Mancaruri de legume, 10 Mar 2019 | 6002 vizualizari

 

Cand nu avem chef de impletit sarmale pregatim varza a la Cluj, ca tot gustul acela il are si se pregateste mai usor.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de varza:
  • 1,5 kg varza acra
  • 2 cepe medii
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei afumata
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • Pentru stratul de orez:
  • 250 gr orez
  • 800 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru stratul de carne:
  • 1 kg carne tocata ( vita+porc)
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper macinat
  • 2 cepe
  • 1 lingură ulei
  • 2 lingurite boia de ardei afumata
  • cateva felii de bacon
  • 500 gr smantana acra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra. 

Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine scursa si o amestecam cu ceapa, pe foc. O lasam sa se caleasca 10-12 minute, asezonand-o cu condimentele enumerate, puse in doua prize. 

Intre timp punem si orezul la fiert in apa cu sare si il lasam sa se prepare cam 3/4 din cat ar trebui in mod normal.

Pentru stratul de carne, calim ceapa in uleiul incins, adaugam carnea tocata si amestecam intens sa se desfaca si sa se rumeneasca uniform. Adaugam condimentele si lasam carnea sa se prepare pana este bine patrunsa.

Intr-un vas termorezistent asezam feliile de bacon impletite frumos, iar peste ele un strat de varza. Peste varza asezam stratul de orez, apoi stratul de carne si terminam cu un strat de varza.

Peste varza intindem smantana si dam vasul la cuptor la 175 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.

Servim varza a la Cluj cu ardei iute si paine de casa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor