Vitel cu varza noua in vasul roman.

de dicarmencitta1957 in Vita, 27 Mai 2010 | 6078 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Sincer nu prea ne dam in vant dupa carnea de vitel,dar o data la 2 sau 3 luni de zile merge.Am noroc ca am in cartier o macelarie tare buna si de acolo ne aprovizionam cu carne.De fiecare data cand am luat vitel sau vita,am avut norocul sa fie frageda.A fost un deliciu cu varza noua.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de friptura de vitel.
  • 1 varza.
  • 250 ml vin alb(pentru marinat carnea).
  • 100 ml vin alb.
  • 2 linguri de mustar.
  • 1 ceapa de apa(tocata julien).
  • cateva picaturi cel mult 1 lingurita de ulei de masline pentru pus pe varza.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • curry,
  • rozmarin,
  • tarhon si alte condimente care ne plac.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu varza noua in vasul roman.:

In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra, pentru cel putin 2 sau 3 ore sa se marineze.Intre timp curatam varza si o taiem in sferturi,ca sa intre perfect in vasul roman peste carnea de vitel.Dupa ce carnea s-a marinat,o scoatem ,o punem in vasul roman,peste care adaugam sferturi de varza noua,picuram cateva picaturi de ulei de masline peste varza,punem capacul la vas si o bagam la cuptor la foc mediu, pentru cel putin 70-80 de minute.Dupa o ora scoatem vasul si verificam cu furculita carnea sa vedem daca s-a facut,daca nu s-a facut o mai bagam cateva minute la cuptor.Eu am avut friptura de vitel,pe care am batut-o in prealabil cu ciocanul de snitele.Carnea a fost foarte frageda si foarte gustoasa.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu varza noua in vasul roman." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cel mai bun hamburger de casa - The best home made hamburger