Criss

6

Bucataras
Chef

Targu Mures

Bucataras din 13.07.2010

RETETE542
PRIETENI237
Retete

Cordon bleu

In Pui la 30 Sep 2011

Dintr-un piept de pui am taiat 4 felii pe care le-am batut cu ciocanul de carne, le-am condimentat cu sare, piper, am asezat cate o felie de sunca, una de cascaval si le-am rulat. Le-am dat prin faina, ou batut, pesmet si le-am prajit in ulei. 

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 29 Sep 2011

Reteta de preparare a papanasilor Se bat ouale, se adauga grisul in ploaie, branza de vaci, apoi in final faina. Rezulta un aluat moale si usor lipicios. Cu mainile infainate formam niste bilute nu foarte mari, pe care le fierbem in apa cu putina sare. Cand s-au ridicat la suprafata, inseamna ca...

Catina cu miere

In Sirop / Compot la 28 Sep 2011

Curatati si spalati bine catina, puneti-o intr-un borcan, turnati peste fructe mierea si lasati la macerat in frigider timp de 7 zile. Dupa care in fiecare dimineata luati cate o lingurita pe stomacul gol. 

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 28 Sep 2011

Reteta de preparare a papanasilor 200 g faina se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, branza de vaci si ouale. Restul de 50 g faina pastram pentru a putea lucra mai usor aluatul care e destul de lipicios. Din aluat...

Conopida murata

In Muraturi la 27 Sep 2011

Conopida rupta in buchetele se spala, se pune in borcane. Se pun si boabele de mustar, piper, bastonasele de hrean, cimbru si marar. Peste conopida se toarna saramura. La 1 l apa se pune o lingura sare si o lingura otet. Se capseaza borcanele si se pun in camara pe raft. 

Musaca de cartofi cu carne si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 22 Sep 2011

Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca apoi se curata. E bine sa fierbem cartofii cu cateva ore inainte si sa fie reci, astfel nu se sfarama cand ii taiem rondele. Ceapa se taie marunt, se caleste, se adauga ciupercile curatate si taiate cubulete si se calesc si acestea, apoi se...

Prajitura pufoasa cu visine

In Prajituri la 22 Sep 2011

Untul topit 1 minut la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. Adaugam faina si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra visinele. Dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute. Lasam sa se...

Cheesecake cu afine si nectarine

In Torturi la 20 Sep 2011

Afinele se pun intr-un bol de mixer si se zdrobesc cu mixerul vertical. Se adauga branza, mascarpone si zaharul si se amesteca bine, apoi se adauga jumatate din frisca batuta si din nou se amesteca cu mixerul.  In final se adauga bucatile de nectarine si restul de frisca si se amesteca cu...

Castraveti bulgaresti reteta

In Muraturi la 20 Sep 2011

Spalam bine castravetii (e bine sa-i tinem 1-2 ore in apa rece) In borcanele spalate punem cimbru si marar, foi de dafin, boabe se mustar si de piper, asezam castravetii, rondele de ceapa si morcovi, cate un catel de usturoi, 1 lingurita sare grunjoasa, 1 lingurita zahar, 5 linguri otet si...

Rata pe varza

In Rata la 20 Sep 2011

Bucatile de rata se curata (moama ce-am mai pigulit cu penseta....de asta urasc eu orataniile de curte). Dupa ce s-au curatat, se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, Varza se taie ca pentru salata, se freaca cu sare apoi se caleste in foarte putin ulei. Eu doar am stropit-o cu ulei,...

Tarta cu prune

In Prajituri la 19 Sep 2011

Pentru foaia de tarta, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra, vanilia, coaja de lamaie, se adauga oul si galbenusul si in final untul moale. Se face o bila de aluat care se lasa in frigider pentru o ora. 2/3 din aluat se intinde in tava de tarta. Se pune umplutura. Prunele...

Tort cu margarete

In Torturi la 18 Sep 2011

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt....

Placinta cu dovlecei si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2011

Dam pe razatoarea mare dovlecelul curatat de coaja si pe razatoarea mica, morcovul si ceapa. Batem cu mixerul ouale, adaugam uleiul si faina amestecata cu praf de copt. Stoarcem legumele si le adaugam peste compozitia de oua. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam in final si...

Krem a la Krem

In Prajituri la 16 Sep 2011

Separam ouale si batem spuma albuusurile. Adaugam zaharul si batem in continuare pana cabd acesta se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana le incorporam. Apoi adaugam praful de creme Ole si amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si...

Rosii umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2011

Rosiile se scobesc, se sareaza, se umple pe jumatate cu amestecul de cascaval ras, sunca taiata cubulete, usturoi zdrobit si busuioc. In fiecare rosie se pune un ou. Peste ou se pune sare, piper, boia. Rosiile astfel pregatite se pun intr-un vas termorezistent uns cu ulei si se pu in cuptor...

Tiramisu reţetă cupcakes

In Prajituri la 15 Sep 2011

Tiramisu reţetă cupcakes Separam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si in final inglobam albusurile amestecand cu lingura de sus in jos. In tava de briose punem cosulete de hartie...

Torta della nonna

In Prajituri la 6 Sep 2011

La aceasta reteta, mai intai se pregateste crema, apoi foaia de tarta. Cele 8 galbenusuri se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumui si se albesc. Se adauga faina, amidonul si laptele cald, apoi se fierbe crema pana se ingroasa si se lasa...

Tort cu mousse de visine si ciocolata

In Torturi la 6 Sep 2011

Blat: Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase.Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce...

Prajitura pufoasa cu prune

In Prajituri la 6 Sep 2011

Se bat ouale cu zaharul, uleiul, laptele, aromele, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza deasupra prunele taiate pe jumatate, se coace la foc mic in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute. Se pudreaza cu zahar...

Pavlova cu zmeura

In Prajituri la 18 Aug 2011

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se bate pana spuma devine tare si lucioasa. Se adauga otetul si amidonul si se bate pana se incorporeaza si acestea. Pe o foaie de copt desenam un cerc pe care punem bezeaua. Cam 1/3 parte o pastram, o punem intr-un posh si pe margine...

Gem de zmeura

In Dulceata / Gem la 18 Aug 2011

Preparare gem de zmeura: Zmeura se spala, cu grija pentru ca zmeura si in general fructele de padure sunt foarte delicate si se zdrobesc usor. Cel mai bine e sa punem cantitati mici de fructe intr-o strecuratoare pe care apoi o cufundam intr-un bol cu apa rece. Adaugam zaharul si lasam...

Flori de dovleac pane

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Preparare Flori de dovleac pane Florile de dovleac se culeg dimineata cand sunt deschise. Nu va uitati ca ale mele sunt ofilite ca au facut cale lunga de la Botosani la Tirgu Mures. Deci, se spala, se scoate pistilul,in interior se pun bucatele de mozarella (eu am pus cas proaspat),...

Varza a la Cluj

In Mancaruri cu carne la 5 Aug 2011

Varza se taie ca si pentru salata,se freaca putin cu sare,apoi se caleste in ulei. Puteti adauga cimbru, suc de rosii, sare,piper, etc. Eu am preferat sa pun doar sare si piper, adaugand ulterior un strat de rosii, marar si cimbru. Separat se toaca ceapa, se caleste in ulei,se adauga carnea...

Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!

In Torturi la 3 Aug 2011

Pentru blat, maruntim biscuitii, ii amestecam cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Pe tava pe care vom pune tortul, asezam inelul detasabil al unei forme de tort, punem biscuitii si ii intindem cu lingura, astfel incat sa obtinem un aluat. Punem tava la frigider, timp in...

Clafoutis cu piersici

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza piersicile si se da la cuptor cam 30 minute pana se rumeneste.Se pudreaza cu zahar.

Inghetata de piersici

In Dulciuri la 2 Aug 2011

Galbenusurile si zaharul le batem cu mixerul pana se albesc si isi dubleaza voumul. Apoi turnam peste ele laptele si punem la fiert pe foc mic, amestecand. In momentul in care da semne ca se ingroasa crema, luam de pe foc sa nu se taie si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam piersicile...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2011

Cum prepar eu dulceata de cirese : Se spala ciresele, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar, se toarna peste cirese si se amesteca bine. Se pun ciresele la foc mic amestecand in continuu. Cand incep sa fiarba, se adauga tot...

Clafoutis cu cirese

In Prajituri la 17 Iun 2011

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza ciresele si se da la cuptor cam 30 minute pana se rumeneste.Se pudreaza cu zahar.

Tarta de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2011

Amestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. Dupa o ora scoatem aluatul de tarta, il intindem si il asezam in forma de tarta. Il intepam din loc in...

Cheesecake cu capsuni

In Prajituri la 16 Iun 2011

Biscuitii se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si untul topit. Compozitia rezultata se intinde pe fundul unei forme de tort si se pune in cuptor pentru 5 minute, timp in care pregatim crema Mixam ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana isi dubleaza volumul si se topeste...

Afisate 421 - 450 din 542 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2021

Salata Coleslaw

publicat la 06.12.2021

Desert bilute Zserbo

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]