Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă, pe care o puteți pregăti cu orice fruct de sezon.
Eu i-am servit și pe colegii mei de serviciu și a fost foarte apreciată.
Se mixează cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă brânza mascarpone și esența de vanilie și se omogenizează.
Se adaugă o parte din făina cernută cu praful de copt. După ce se omogenizează se adaugă și restul de făină și se amestecă.
Se taie în două prunele și se scot sâmburii, apoi se taie felii. Se adaugă în aluat 6 prune, iar 2 se păstrează pentru decor.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe pereți.
Cele 2 prune rămase se taie felii subțiri și se așează deasupra prăjiturii în formă concentrică.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute.
La scurgerea timpului se verifică prăjitura dacă trece testul scobitorii, apoi se scoate și se lasă să se răcească.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola