Prajitura cu mere si crema de vanilie

de miremirc in Prajituri, 9 Sep 2012 | 46919 vizualizari

 

by Bucatareselevesele

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere (curatate de coaja si seminte)
  • 150 g zahar
  • 150 ml vin alb dulce
  • 1/2 lgt scortisoara macinata
  • 1 lg unt
  • Blat :
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 125 g unt moale (82% grasime)
  • 2 lg zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 lg frisca
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Intr-o cratita caramelizam 150 g zahar, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul (2-3 minute), apoi adaugam merele curatate de coaja si seminte si taiate. Adaugam scortisoara macinata si lasam sa se caleasca timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Merele calite le rasturnam intr-o forma dreptunghiulara (d=37*26 cm) unsa cu unt.

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenususrile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie o intindem peste merele calite din tava si dam la cuptor.

Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca pentru 20 minute, apoi il rasturnam invers. Intre timp pregatim crema.

Crema : punem pe foc, intr-o craticioara 500 ml lapte sa fiarba, apoi adaugam in fir subtire cele 3 plicuri de budinca amestecate cu 300 ml lapte rece. Amestecam pe foc mic pana se ingroasa crema, apoi luam deoparte si adaugam zaharul. Budinca o lasam sa se raceasca.

Separat, in alt castron mixam spuma 125 g unt moale cu 2 lg de zahar pudra. Peste untul dulce adaugam cate o lingura din budinca rece. La final adaugam cele 200 ml frisca batuta tare.

Crema obtinuta o intindem peste merele calite.

Glazura : intr-o craticioara cu fund dublu (sau pe aburi), asezata pe foc mic, punem ciocolata rupta bucatele , frisca si untul. Omogenizam, lasam sa se racoreasca (3 minute) apoi o intindem peste crema.

Dam la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem servi.

O prajitura absolut delicioasa si cremoasa . Incercati-o cu multa incredere ! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere si biscuiti