LUK

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 28.11.2010

RETETE222
PRIETENI133
Retete

Budinca de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2010

Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare 30min.Cand sunt fierti se racesc in apa rece, se curata si se rad pe razatoarea mare.Branza telemea se rade pe razatoare si se amesteca cu cartofii,smantana si 3 oua.Se unge o tava iena cu putin ulei si se aseaza compozitia.Un ou se bate cu putina sare...

Mamaliguta cu "etaj"

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2010

Se prepara o mamaliga astfel: Se pune apa cu sarea la fiert.Cand clocoteste se adauga faina in ploaie amestecand incontinuu.Se lasa pe foc cam 30 minute sa fie fiarta bine si in tot acest tim avem grija sa amestecam pentru a nu se face cocoloase.Cand e gata o luam de pe foc si incepem...

Prajitura cu branza de vaci si stafide

In Prajituri la 12 Dec 2010

Pentru foi: Se separa galbenusele de albusuri.Galbenusurile se mixeaza impreuna cu un plic de zah vanilat,5 linguri zahar tos,coaja rasa de la o lamaie,smantana,praful de copt stins cu zeama de la o jumatate de lamaie.apoi adaugam faina,pe rand cu lingura,daca mai e nevoie mai adaugati in...

Chec cu stafide

In Prajituri la 7 Dec 2010

Untul moale,la temperatura camerei,se mixeaza cu zaharul,zah vanilat,ouale,laptele si uleiul. Apoi se adauga faina,praful de copt si stafidele. Se coace 35 min in cuptorul preincalzit,la foc mediu.(145 de grade am folosit eu)

Chifle cu susan

In Piine la 5 Dec 2010

Se framanta un aluat din faina,lapte, drojdie si sare. Se lasa la dospit o ora dupa care se imparte in portii egale. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se mai lasa 30 minute sa creasca. Se ung cu galbenus de ou si se presara cu susan. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade 30 minute.

Tort amandina

In Torturi la 5 Dec 2010

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu apa .Cand sunt intarite se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare.Dupa ce am pus zaharul se adauga galbenusurile frecate cu ulei.Faina o amestecam cu praful de copt si cu cacaua si apoi o incorporam in...

Salata cu piept de pui

In Salate la 2 Dec 2010

Pieptul de pui se condimenteaza si se prajeste pe grill sau in tigaie apoi se taie cubulete mici.Salata se spala si se taie fasii.Se amesteca impreuna cu pieptul de pui ,iaurtul si crema de branza.

Ghiveci

In Mancaruri de post la 2 Dec 2010

Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste putin in ulei.Se ia de p efoc si se adauga boiaua,ardeiul taiat fasii,cartofii curatati,spalati si taiati cubulete. Se amesteca si peste se toarna cam 500ml apa apoi se pune la fiert impreuna cu sarea ,vegeta si bulionul.Dupa ce a fiert 25min...

Piept de pui la gratar cu cartofi "rosii"

In Pui la 1 Dec 2010

Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill,pe aragaz pana se rumeneste,aprox.40min il las eu. Cartofii se spala si se fierb in coaja 30min,sa fie bine fierti.Intre timp se prajeste baconul/pastrama in ulei,doar cat sa se rumeneasca putin(la nevoie mai adaugati putin ulei desi o sa mai...

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

In Ciorbe la 29 Noi 2010

Fasolea se spala si se pune intr-un castron cu apa cu 3 ore inainte de prepararea ciorbei(sau chiar cu o seara inainte) Se curata ceapa. Ciolanul se pune la fiert in apa rece,dupa o jumatate de ora adaugam fasolea boabe,vegeta,bulionul,ceapa ,sare dupa gust(eu nu pun sare decat la...

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 28 Noi 2010

Pulpele se cresteaza si se impaneaza cu cate 3 catei de usturoi fiecare.Se condimenteaza cu sare,piper si boia.Intr-un vas iena se pun 3 linguri de ulei.Se aseaza pulpele in tava iar in mijloc se pune ceapa intreaga,curatata si spalata in prealabil.Se pun in cuptorul preincalzit la 180de...

Sos de Usturoi

In Pt. carne la 28 Noi 2010

Se amesteca galbenusul cu mustarul pana se omogenizeaza, apoi se toarna putin cate putin uleiul, pana cand obtinem o maioneza consistenta. Ustoroiul se preseaza cu presa de usturoi si se pune in maioneza. Se adauga smantana si castravetele taiat cubulete. Se amesteca impreuna cu sarea.

Afisate 211 - 222 din 222 retete    

Postari recente

publicat la 01.09.2013

Fursecuri cu bezea

publicat la 31.03.2013

Tort cu jeleu de zmeura

publicat la 31.03.2013

Strudel cu mar

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 
Retete preferate
Prajitura Noire

Voturi:74

Gomboti altfel

Voturi:21

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]