Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete

Specialitate de pui cu legume gratinate

In Pui la 8 Apr 2011

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele dezosate le taiem felii. Curatim legumele si le taiem. Ceapa si morcovii se inabusa in putin unt. Ungem un vas yena cu unt in care asezam straturi de morcovi cu ceapa, cartofi, carne,...

Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

In Prajituri la 7 Apr 2011

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam cele 6 linguri cu zahar si mixam pina se intareste spuma bine de tot. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare. Adaugam praful din crema de vanilie si...

Anghemaht de pui cu cartofi natur

In Pui la 6 Apr 2011

Spalam pulpele, indepartam pielita si le taiem in doua. Asezonam carnea. Uleiul de masline si un cubulet de unt le dam la foc mic, asteptam sa se topeasca untul apoi adaugam pe rand bucatile de carne si le lasam sa se prajeasca putin pe toate partile. Cepele se curata si se taie solzisor. Scoatem...

Spanac cu cascaval la cuptor

In Mancaruri de legume la 5 Apr 2011

Punem intr-o cratita bucati de unt, usturoi presat si spanacul decongelat. Sotam cateva minute. Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari si adaugam 1/2 din cantitate in spanac, luand cratita de pe foc. Adaugam apoi pe rand faina, condimentele si laptele, amestecam pina se omogenizeaza....

Pulpite si cartofi cu usturoi si rozmarin la cuptor

In Pui la 4 Apr 2011

Se scoate pielita de pe pulpe si de condimenteaza cu condimentele pentru pui si cu sosul de soia.Se pun intr-un bol la rece pentru cel putin o ora. Se pot lasa asa de seara pina dimineata. Se curata cartofii si se taie in patru sau cuburi. Intr-o tava se pune hartie de copt, se aseaza pulpele...

Tajine de pui cu legume

In Pui la 3 Apr 2011

Pielea de pe pulpe am indepartat-o iar legumele le-am curatat si le-am taiat felii subtiri. Intr-un bol mai mare am pus o lingura cu ulei, sare, piper,cimbru, curry, ghimbir si turmenic.Pentru ca mi s-a parut ca mai trebuie putin lichid , am adaugat 50 ml vin.In aceasta marinada am tinut la...

Rulade mozaic

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2011

Pieptul de curcan se taie felii si se bate ca pentru snitele. Condimentam bine pieptul apoi il ungem cu mustar. O bucata o umplem cu branza telemea rasa, felii de ardei rosu, masline si cabanos. Alta bucata o umplem cu cascaval ras, branza telemea si masline iar alta bucata cu cascaval ,...

Tort cu crema de vanilie si ananas

In Torturi la 29 Mar 2011

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam...

Guguluf marmorat

In Prajituri la 28 Mar 2011

Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Albusurile le batem bine spuma, apoi cu grija le incorporam in compozitia cu galbenusurile. Ungem...

Porc cu cus-cus

In Porc la 27 Mar 2011

Pulpa de porc se taie fileuri cam de 1 cm grosime. Ceapa. ardeiul si rosia se taie cubulete si se trag in putin ulei. Adaugam peste ele fileurile de pulpa si o cana cu apa, atat cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba acoperit la foc mic... In 3 linguri de ulei calim pastele pina isi...

Tochitura Cirio

In Mancaruri cu carne la 26 Mar 2011

Se ia ceapa, se curata, se taie fideluta si se caleste. Usturoiul se taie marunt si se pune peste ceapa.Adaugam rosiile decojite si taiate marunt, impreuna cu bulionul.Acoperim cu capac si lasam sa fiarba putin inabusit. Carnea de porc se spala si se taie bucatele . O adaugam apoi peste...

Pulpe aromate pe pat de varza creata

In Pui la 25 Mar 2011

Pulpele de pui se spala bine si li se indeparteaza pielita. Din sosul de soia, cel de chili, sare, piper, condimente de pui, pasta de gogosari,vin, mustar,ulei, sare si piper se face o marinata in care se tin pulpele macar o ora, la rece.Mai bine ar fi de seara pina dimineata, ar fi mai...

Branzoici ca la mama acasa

In Dulciuri la 24 Mar 2011

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca. Faina folosita trebuie sa fie de foarte buna calitate. Intr-un bol mare ,framantam bine faina,drojdia crescuta, 200 g zahar,2 plicuri zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 oua intregi si un varf de lingurita de...

Cornulete alla mami meu

In Prajituri la 23 Mar 2011

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana. Adaugam treptat faina si laptele. Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20...

Penne rigate bologneze

In Penne la 20 Mar 2011

Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele . Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici. Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci...

Penne rigate cu tocanita

In Penne la 19 Mar 2011

Carnea se taie bucatele mici. Ceapa se curata si se taie marunt , impreuna cu ardeiul. Se pun putin la calit in ulei pina devine ceapa sticloasa. Rosia se taie cubulete si se adauga peste ceapa, invartind in compozitie cateva minute. Adaugam carnea taiata , asezonam si adaugam apa pina...

Tocanita de pui cu pilaf de orez

In Pui la 18 Mar 2011

Puiul curatat se portioneaza. Ceapa, ardeiul si rosia se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Adaugam bucatile de pui, sare si piper, cine doreste si 2-3 catei de usturoi. Adaugam apa , se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. Intr-e timp orezul curatat si spalat se pune intr-o...

Ciorba de miel reteta cu macris

In Ciorbe la 17 Mar 2011

Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece. Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si patrunjelul , iar o ceapa o radeti. Se calesc in putin ulei si apoi se adauga carnea si apa in...

Placintuta cu mere si scortisoara

In Prajituri la 16 Mar 2011

Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul. Se adauga apoi zaharul vanilat, iaurtul si sarea. Merele se razuiesc pe razatoarea cu gauri mari si se adauga la compozitie impreuna cu celelalte ingrediente. Se amesteca cu lingura si se toarna intr-o tava unsa si...

Macaroane cu brinza si marar

In Paste la 15 Mar 2011

Se fierb macaroanele in apa cu sare , conform instructiunilor de pe punga. Intre timp se taie sunculita, se prajeste si apoi se sparge peste ea oul, se amesteca bine pina se intareste oul. Mararul se toaca marunt. Dupa ce s-au fiert macaroanele, se dau sub un jet de apa rece , apoi se...

Supica de mazare

In Supe la 15 Mar 2011

Morcovii curatati si taiati rondele se calesc impreuna cu ceapa verde in putin ulei pina capata putina culoare. Se adauga patrunjelul rondele si boabele de mazare, apoi apa necesara  si piper macinat , dupa gust. Pentru galuste avem nevoie de 2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa...

Pizza cu ciuperci si kaizer

In Pizza la 14 Mar 2011

Drojdia se inmoaie intr-un bol cu putin lapte cald si o lingurita de zahar. Cind aceasta creste, se rastoarna peste faina din vas. Adaugam uleiul, sarea si laptele. Se framinta bine, dar nu necesita dospire. Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu hirtie de copt si se inteapa cu...

Prăjitură cu nucă şi ness

In Prajituri la 13 Mar 2011

Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil).  Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri ness....

Prajitura cu visine

In Prajituri la 12 Mar 2011

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea. Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina. Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat...

Brînză topită de casă

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2011

Se amestecă bine laptele fierbinte cu brînza , apoi se strecoară bine printr-un tifon . Se adaugă margarina(unt) topită (dar nu caldă) , ouăle , bicarbonatul şi sarea . Se pune pe aragaz şi se amestecă pînă devine lucioasă . Cînd este gata se pune...

Felii de porc rumenite in sos dulce

In Porc la 10 Mar 2011

Se fierbe carnea in apa cu sare pina cand este aproape fiarta. Dupa ce a fiert o scoatem din apa , o lasam sa se raceasca putin si apoi o feliem. Usturoiul curatit il taiem feliute subtiri. Punem untura intr-o tigaie pina se topeste, adaugam usturoiul si il lasam 1 minut sa-si dezvolte...

Ciorba indiana de pui

In Ciorbe la 9 Mar 2011

Se curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina. Ceapa tocata, morcovul si gogosarul ii calim in untul topit amestecat cu uleiul, pina cand acestea se inmoaie. Adaugam apoi sucul de...

Cozonacel la masina de paine

In Dulciuri la 8 Mar 2011

Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar . Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul. Intre timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem...

Cornulete fragede

In Prajituri la 7 Mar 2011

Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine. Aluatul obtinut este destul de consistent si il impartim in 3 parti egale. Din fiecare parte facem o foaie...

Guguluf de criza a la...Pusikmea

In Prajituri la 6 Mar 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Margarina o topim pe foc mic. Albusurile le batem spuma cu un prag de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin. Adaugam apoi laptele si mixam in continuare. Praful de copt il amestecam bine faina, apoi...

Afisate 421 - 450 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Retete preferate
Pizza

Voturi:6

Placinta cu prune

Voturi:37

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]