Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI312
Retete

Guguluf cu visine

In Prajituri la 7 Iun 2010

Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare compozitia.Adaugam faina si amestecam bine de tot cu mixerul. Albusurile le batem spuma cu un praf de...

Coronita de miel umpluta cu drob

In Oaie la 5 Iun 2010

Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece) Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic ,...

Pasticcio di fusilli

In Fusilli la 3 Iun 2010

Ceapa se taie marunt  si se caleste in ulei adaugam apoi usturoiul taiat marunt.Dupa ce s-au calit 2-3  minute se adauga carnea tocata si se caleste si ea cam 10 minute. Rosiile se taie marunt si se adauga peste carnea ce se caleste , amestecam si asezonam.Lasam sa  fiarba cam...

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

In Supe/Ciorbe la 3 Iun 2010

Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici. In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie,...

Ciulama de bureti cu mamaliguta

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Curatam si spalam bine de tot buretii Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat. Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase. Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din...

Maqlube a la Husny

In Pui la 30 Mai 2010

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele de piper, enibahar, boabele de cardamom si de cuisoare.Il lasam sa fiarba de jumatate. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare. Conopida...

Melcisori pizza

In Pizza la 29 Mai 2010

Aluat: Am pus in masina ingredientele in urmatoarea ordine: - apa - sarea - uleiul -faina +praful de copt - drojdia - zaharul Am programat masina la programul Dough si am asteptat. Intre timp am taiat sunca feliute si am ras cascavalul. Cand aluatul a fost gata, l-am intins...

Ciorba de varza dulce cu lapte prins

In Supe/Ciorbe la 28 Mai 2010

Afumatura se taie in portii si se fierbe in apa cu sare, pasta de gogosari ,ceapa si cimbru. Zarzavatul se curata si se taie cubulete. Varza se taie patratele. In oala in care a fiert afumatura se adauga zarzavaturile si apoi varza, se asezoneaza si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand...

Sarmalute din varza dulce

In Porc la 28 Mai 2010

Carnea tocata se mai macina o data cu masina de carne. Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste in foarte putin ulei pina cand devine sticloasa. Varza o oparim cateva minute in apa ce fierbe cu o lingurita cu sare( dupa ce i-am scos cotorul).Desfacem frunzele si taiem partea tare....

Balmos - ca la el acasa !

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2010

Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute. Adaugam in ploaie malaiul si sarea si amestecam incet sa nu se faca cocoloase. Lasam sa fiarba (...

Ciorba ardeleneasca de gulii

In Supe/Ciorbe la 25 Mai 2010

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde. In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se...

Pulpe umplute, la cuptor, cu cartofi molcomi

In Pui la 24 Mai 2010

Pulpele spalate si scurse bine se dezoseaza. Ficateii se spala, se taie in doua si se scurg bine, apoi se prajesc. Se scot pe o hartie absorbanta. Cascavalul se taie betigase, la fel si ardeiul kapia. Luam cate o bucata de pulpa, o asezonam, radem morcovul pe razatoarea cu gauri mici...

Paine semi

In Piine la 23 Mai 2010

Painea am facut-o la masina de paine si am pus ingredientele in urmatoarea ordine: - apa - sarea - laptele praf - uleiul - faina - drojdia - zaharul Am programat masina pe programul de paine frantuzeasca FRENCH si...am asteptat sa miroase a paine copata, in casa.... Este un...

Tarta exotica

In Prajituri la 22 Mai 2010

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine. Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina. Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care...

Salata mozaicata

In Salate la 21 Mai 2010

Salata verde se spala , se scurge bine si apoi se taie fideluta, la fel ca si varza. celelalte legume se curata , se spala, se scurg bine de apa si se taie marunt. Morcovul , telina si gulia se dau pe razatoarea cu gauri mari, la fel si oul fiert. Mararul si patrunjelul se toaca marunt si...

Spanac cu chiftelute

In Mancaruri cu carne la 19 Mai 2010

Carnea tocata se macina inca o data. 1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina) Felia de paine sa inmoaie in apa , apoi se stoarce si se macina si ea impreuna cu verdeturile. Amestecam bine carnea cu usturoiul, cartoful, painea, verdeturile, ouale, sare .chilli si...

Rulada Alex

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2010

Se pun la topit 50 g unt . Cand este topit adaugam faina si amestecam repede adaugand incet si laptele pina il punem pe tot.Se formeaza un sos pe care il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam galbenusurile crude , amestecam si adaugam sare si piper. Albusurile batute spuma le...

Friptura de miel cu miere

In Oaie la 17 Mai 2010

Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de hartie absorbante. Usturoiul vechi se curata si se trece prin presa. Se face un amestec din miere, mustar, condimente si 2-3 linguri ulei, la care adaugam usturoiul maruntit, amestecam bine si...

Salata de cartofi cu oua

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2010

Cartofii si ouale se spala si se pun la fiert , separat fiecare.Dupa ce s-au fiert se lasa putin la racit, apoi se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa si usturoiul cu frunze cu tot se taie marunt si se adauga la cartofi si oua.Amestecam bine si adaugam iaurtul , sare , piper...

Ficatei surpriza

In Ficat la 16 Mai 2010

Ficateii se spala , se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Baconul se taie in feliute cat mai subtiri. Intindem feliile de bacon in care rulam cate un ficatel , apoi prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca ruloul. Intr-o tava punem hartie de copt unsa cu putina untura sau...

Placinta cu cartofi sau branza, de la mama

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2010

Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta ,cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framanta foarte bine si in timp ce framanti , adaugi uleiul putin cate putin. Se fierb cartofii si se rade branza care poate fi amestecata cu marar si ceapa verde. Aluatul se rastoarna pe masa pe...

Ceafa la tava alla Claudiu

In Porc la 2 Mai 2010

 Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata. Ceapa verde se taie in fasii subtiri. Merele se curata si se taie felii....

Tort din piscoturi

In Torturi la 1 Mai 2010

Compotul de ananas se pune in blender si se paseaza pina se formeaza o crema. Frisca se bate bine de tot impreuna cu intaritorul, conform instructiunilor de pe plic.La fel procedam si cu crema de vanilie. Pe un platou se aseaza un strat cu piscouri.Peste ele asezam un strat de ananas...

Pulpe cu "acordeoane"

In Pui la 27 Apr 2010

Din ulei , vin ,sare, piper, boia si cimbru se face un bait. Pulpele spalate si curatate se cresteaza si se ung cu acest bait apoi se scufunda in el si se da la rece pentru 3-4 ore. Cartofii se curata si se cresteaza avand grija sa nu-i taiem pina jos.In despartituri introducem feliute de...

Afisate 661 - 684 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]