Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete

Cozonac din...bile

In Dulciuri la 22 Mai 2012

Drojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele pentru aluat  aproximativ o ora. In timpul framantarii adaugam putin cate putin din untura lasata la temperatura camerei. Se lasa la cald la...

Curry de porc cu chutney de mango

In Porc la 20 Mai 2012

Portionam carnea in cuburi potrivite ca marime. Ardeiul il taiem cubulete iar ceapa si usturoiul le tocam marunt. Sotam ceapa si ardeiul in ulei pina se sticlesc , adaugam usturoiul si invartim un minut , dupa care mai punem  2 linguri ulei in care vom perpeli bucatile de carne pe...

Pui pe sticla

In Pui la 19 Mai 2012

Am spalat puiul dupa ce l-am curatat bine. Se amesteca cu mana, intr-un bol un pic de unt , condimentele pentru pui si usturoiul presat, apoi se unge puiul cu aceasta pasta.. Sticla de bere o spalam bine iar berea am pus-o in tava in care va fi copt puiul.  Tragem puiul pe sticla,...

Paine mediteraneana

In Piine la 17 Mai 2012

Introducem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si aromele mediteraneene. Programam masina pe Aluat(DOUGH) si o lasam sa-si faca programul . In momentul cand se aud semnalele acustice, adaugam mirodeniile si lasam masina sa-si faca...

Pui arabesc

In Pui la 15 Mai 2012

Amestecam intr-un bol curcuma, sare, piper, aasan si uleiul de masline , apoi ungem bine pe toate partile pulpele. Punem pulpele pe o tava de copt, rasturnam peste ele rosiile cuburi, usturoiul( am pus si un fir verde de usturoi)presat si apoi ceapa taiata rondele. Adaugam o cana cu apa ,...

Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

In Oaie la 13 Mai 2012

Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le scoatem  si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprejurul lor punem grasimea...

Miraj dulce

In Prajituri la 11 Mai 2012

Intr-o tava ( 25x37cm) mai inalta punem hartie de copt. Topim untul si il rasturnam in tava.Biscuitii sfaramati ii presaram peste untul topit din tava. Ciocolata( eu am pus cu lapte dar daca era din cea cu cacao 75% se vedea mai bine)maruntita sau razuita o punem peste biscuiti, apoi...

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

In Oaie la 9 Mai 2012

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga. Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa...

Rulada aperitiv cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2012

Foile de gelatina la inmuiem in apa. Ouale se pun la fiert 5 minute , apoi le tinem alte 5 minute in apa rece, dupa care se pot curata cu grija. Frunzele de spanac le punem la fiert in apa cu putina sare. Punem si morcovul curatat la fiert.Dupa ce s-a fiert il taiem cubulete, la fel ca...

Prajitura cu nuca si gem

In Prajituri la 3 Mai 2012

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt.Peste aluatul din tava intindem gemul amestecat. Batem spuma tare albusurile, adaugam apoi zaharul si mixam pina se intareste bezeaua. Adaugam cu grija nuca...

Tarta omleta de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2012

Sunca si salamul le taiem felii subtiri. Ceapa verde o curatam, o taiem marunt si o calim in putin unt. Ungem cu unt o forma rotunda de 40 cm diametru , asezam o foaie de aluat pe fundul tavii si 1-2 cm din aluat sa acopere peretii laterali ai formei.Intepam cu furculita aluatul, din loc in...

Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

In Oaie la 29 Apr 2012

Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi. Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper. Ungem un vas cu putin unt sau untura si punem pulpele presarate cu verdeturi pe ambele parti....

Crostini Miez de Lapte

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2012

Taiem painea in felii de 1,5- 2 cm , o stropim cu putin ulei si  asezam feliile intr-o tava pe o hartie de copt.O dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se rumeneasca pe ambele parti cam 2-3 minute. Scoatem feliile din cuptor si le frecam cu usturoi pe o parte. Rosiile...

Musaca ardeleneasca de cartofi

In Porc la 21 Apr 2012

Curatim ceapa si o taiem solzisori.Curatam usturoiul si il taiem feliute. Intr-un wok topim o lingurita de unt in care vom sota ceapa si usturoiul pina devin sticloase. Adaugam carnea tocata, pasta de gogosari, asezonam si amestecam bine. Punem si bulionul si lasam sa se prajeasca carnea...

Tarta aperitiv Cristina

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2012

Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece. Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face diferite modele cu care sa ornam tarta. Cascavalul il radem pe razatoarea cu gauri mari, ouale le...

Prajitura frantuzeasca

In Prajituri la 16 Apr 2012

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul si cacaoa. Framantam bine si coca obtinuta, se imparte in 2 parti care se vor intinde in doua foi de dimensiunea unei tavi .  Preparam umplutura:in albusurile batute spuma se adauga nuca...

Sarmalute in foi de stevie

In Mancaruri cu carne la 15 Apr 2012

Curatam ceapa si o taiem marunt. Tocam marunt mararul. Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper. Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca pentru ca frunzele sunt foarte fragede. Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de...

Pulpe fripte condimentate cu mancarica de cartofi

In Pui la 13 Apr 2012

Pulpele fierte( date in clocot) se asezoneaza cu condimentele  si se pun intr-o craticioara in care adaugam vinul, cuisoarele si untura.Acoperim si lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti dupa care stingem focul. Curatam cartofii si ceapa. Cartofii se taie cubulete si ceapa marunt....

Supa ungureasca de pui

In Supe la 13 Apr 2012

Se curata zarzavatul , se spala bine si se taie in 4 morcovii , patrunjelul radacina si rosia . Gulia si telina se taie felii.Frunzele de varza se lasa intregi la fel ca si cateii de usturoi.Ceapa se lasa intreaga. Pulpele spalate ,se pun la fiert in apa cu sare, se spumuiesc apoi se adauga...

Ciorba ardeleneasca de varza

In Ciorbe la 13 Apr 2012

Sunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza o taiem in cubulete de 2x2 cm si cand sunca este fiarta de jumatate adaugam varza , completam cu apa si asezonam, daca mai este nevoie. Cand toate sunt fierte bine , stingem focul si...

Prajitura cu branza dulce sau fructe

In Prajituri la 12 Apr 2012

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam bine de tot. Se amesteca bine galbenusurile cu untul, zahar si zaharul vanilat.Adaugam apoi faina si laptele putin cate putin sa se faca o coca nu prea tare. Adaugam cu mare grija albusurile batute spuma si le amestecam cu coca...

Ciorba de cartofi cu sunca afumata

In Ciorbe la 12 Apr 2012

Se curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa ce a fiert se arunca). Rosia se taie feliute, la fel ca sunca afumata. Sunca se pune la fiert intr-o oala. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. In cratita punem apoi ceapa,...

Salata de ton-de post

In Mancaruri de post la 11 Apr 2012

Se curata morcovul si se pune la fiert. Curatam cartofii , ii taiem cuburi si ii punem la fiert. Punem la fiert si mazarea. Cand toate sunt fierte , rasturnam apa de pe ele si le lasam sa se raceasca apoi taiem morcovul si cartofii cubutete mici ca si la salata de boeuf. Preparam maioneza de...

Fasole verde cu ciuperci

In Mancaruri de post la 11 Apr 2012

Ceapa se curata si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei. Adaugam ciupercile si pasta de gogosari, amestecam. Punem si fasolea verde scursa de apa de pe ea , amestecam din nou si adaugam condimentele. Daca este cazul adaugam 1/2 cana cu apa sa fiarba bine legumele. La sfarsit...

Sufleu de spanac cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2012

 Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita. Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana si condimentele.Se adauga apoi...

Salata de sfecla rosie cu hrean

In Salate la 10 Apr 2012

Am ales sfecla nu prea mare pentru ca este mai cruda, am spalat-o si am pus-o la fiert in oala sub presiune, aproximativ 40 minute. Dupa ce e fiarta bine, am strecurat-o si am pus-o pe o tava sa se raceasca putin.Se curata de coaja si se taie marunt , felii foarte subtiri. Hreanul se...

Piept de curcan cu ciuperci si smantana

In Curcan la 10 Apr 2012

Pieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa ce s-au rumenit bine se scot pe o hartie absorbanta sa se prelinga uleiul in plus. Usturoiul curatat il presam in uleiul ramas in tigaie, cateva secunde apoi adaugam ciupercile taiate...

Ciorba de miel reteta bihoreana

In Oaie la 9 Apr 2012

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cand fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii se calesc in putin ulei ca sa capete ciorba o culoare placuta.Se adauga la ciorba tot zarzavatul si se potriveste gustul de sare si piper. Cind...

Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar

In Oaie la 8 Apr 2012

Pulpa de miel dezosata si nivelata frumos cu cutitul o stergem bine cu un servetel absorbant, o punem cu pielea in jos pe masa si o condimentam cu sare, piper, boia si rozmarin. O rulam intr-o folie alimentara si o dam la rece de seara pina dimineata. A doua zi o desfacem din folie si o...

Pui manastiresc

In Pui la 6 Apr 2012

Pulpele spalate si curatate le stergem cu un servet de hartie, apoi le condimentam pe toate partile. Punem la incins intr-un wok  2 linguri ulei in care vom praji carnea pe ambele parti, la foc mediu. Stingem cu o cana cu apa si lasam focul mic.Acoperin wok-ul si lasam sa fiarba 30...

Afisate 151 - 180 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 17

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]