Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2024 | 570 vizualizari

 

Au apărut verdețurile, printre care și loboda și cum am primit de la țară o cantitate mai mare, m-am gândit că după ce fac un borș cu multă lobodă, să fac și o plăcintă bună, care nu necesită mult timp de preparare.
Au rezultat 8 plăcinte mari.
Daca vrei sa prepari si tu aceasta Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa, iata care sunt ingredientele de care ai nevoie: faina, drojdie, loboda, telemea vaci, marar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa
  • Pentru aluat:
  • 500 grame de făină albă
  • 20 grame de drojdie prosapătă
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 200 ml de apă caldă
  • 20-25 ml de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 325 grame de lobodă roșie
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 200 grame de telemea de vaci, răzuită fin
  • 2 legături de mărar
  • sare extrafină (dacă mai trebuie)
  • 1 vârf de cuțit de piper negru
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit plăcintele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa:

Cum se prepara Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

Se face un aluat de post din: făină, drojdie, sare, zahăr tos, apă caldă și la urmă, ulei, pentru ca să se desprindă de mâini și să se lege bine. Totodată, uleiul va da aluatului un gust mai bun.

Se lasă aluatul la dospit timp de cel puțin 30 de minute și între timp se pregătește umplutura. Se alege, se spală, se zvântă și se taie loboda. La fel se procedează cu mărarul.

Se pune loboda tăiată într-o tigaie în care s-au turnat inițial 2-3 linguri de ulei și se dă la foc mic. Când loboda scade puțin și se înmoaie, se adaugă telemeaua răzuită fin și la urmă, condimente (sare, dacă mai este nevoie, în funcție de cât de sărată este telemeaua) și piper. La urmă, când se ia tigaia de pe foc se adaugă mărarul tăiat mărunt, se amestecă și se lasă umplutura să se răcorească puțin.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșetă, se mai frământă puțin cu 1-2 linguri de făină, apoi se împarte în 8 bucăți destul de mari, astfel încât într-o tigaie să încapă, la prăjit, câte două plăcinte.

Din fiecare bucată de aluat se întinde o foaie cam de 6-7 mm grosime, pe o jumătate din ea se pune umplutura într-un strat de 1 cm grosime și apoi cealaltă jumătate de aluat se răsfrânge peste umplutură și se sigilează. 

Plăcintele astfel formate se rumenesc în tigaie, după ce uleiul s-a încins.

Incearca si reteta de Placinte foioase cu telemea la cuptor, o bunatate sau varianta de Placinte cu branza dulce.

TIPS-URI

1

Plăcintele nu sunt de post, așa că cine vrea, poate îmbogăți aluatul cu ou, de exemplu, dar mie mi s-a părut mai simplu să fac un astfel de aluat.

2

Loboda nu trebuie tăiată foarte mărunt, pentru că oricum se va înmuia în tigaie, la foc mic.

3

Umplutura trebuie lăsată să se răcorească puțin, înainte de a o întinde pe aluat.

4

Uleiul din tigaie trebuie încins în prealabil, înainte de a prăji plăcintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

RODIMUR 1

25.06.2024, 23:34

Da, Lau, mulțumesc frumos, au fost tare gustoase...

Ksenya 1

28.06.2024, 12:49

Placinta este inedita ,n-am mai mancat. Imi place si ca are si marar.Parfumata de

RODIMUR 1

28.06.2024, 14:11

Mulțumesc frumos, Ksenya! Și mie îmi place tare mult mărarul, uneori în combinație cu brânzeturi...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

ieri la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

ieri la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Merdenele