Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete

Tagliatelle con Salsa Bolognese

In Paste la 16 Feb 2012

Curatam legumele dupa care le tocam marunt sau le dam pe razatoare. Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si putin cate putin din carnea tocata si amestecata, astfel incat toata sa se poata rumeni uniform pe toate partile. Cand carnea este bine patrunsa adaugam ceapa, morcovul, telina,...

Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti

In Curcan la 14 Feb 2012

Se dezoseaza pulpa de curcan . Ceapa,usturoiul , ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca impreuna cu morcovul razuit. Taiem fideluta( bastonase) marul. Peste legumele amestecate punem sosul de soia, piper si sare daca mai este nevoie... Acest amestec il punem peste pulpa...

Ficatei cu mazare verde

In Ficat la 13 Feb 2012

Ceapa se curata si se taie fideluta apoi se soteaza in putin ulei.Adaugam gogosarul taiat marunt, pasta de ardei, mazarea( vi-o recomand pe cea care se vede in imagine ca este foarte cruda), morcovii si 1/2 cana cu apa sau supa. Potrivim de sare si piper, acoperim cratita si lasam sa fiarba...

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

In Pui la 4 Feb 2012

    Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei. Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si jumatate din patrunjelul verde tocat( ii va da un gust mai bun carnii daca il puneti de la inceput).Punem...

Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2012

Curatam ouale si le taiem cubulete. Usturoiul il curatam si il presam. Desfacem conserva de ciuperci si strecuram ciupercile de zeama. Iaurtul il amestecam cu maioneza facuta, adaugam usturoiul presat, sare piper mozaic proaspat macinat, din belsug si apoi patrunjelul verde tocat marunt....

Mancarica de vitel

In Vita la 2 Feb 2012

Carnea se taie in bucatele potrivit de mari iar legumele se taie in fasii. Se pune la incalzit uleiul si se calesc legumele pina devin sticloase. Se adauga carnea imvartind mereu pina isi schimba culoarea. Adaugam o cana cu apa , pasta de ardei, cimbrul, sare si piper si lasam sa fiarba...

Pui cu tomate-duo

In Pui la 1 Feb 2012

Pulpele fara pielita si taiate in doua se sareaza si se pipereaza. Kaizerul se taie bucatele mai marisoare si usturoiul pe jumatate. Pulpele cu kaizerul se pun intr-o tigaie wok cu foarte putin ulei si se calesc 10 minute.Adaugam apoi usturoiul, rozmarinul, foile de dafin si rosioarele si mai...

Ceafa de porc cu cartofi crocanti

In Porc la 31 Ian 2012

Taiem ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le punem intr-o tava unde le condimentam bine pe ambele parti.Nu batem feliile de ceafa. Se lasa circa 30 min la rece.  Punem gratarul la incins apoi ceafa pe gratar  si o lasam timp de vreo 4 - 5 minute pe o parte si alte 4-5 minute pe...

Fasole batuta, cu carnati

In Porc la 30 Ian 2012

Se pune fasolea in apa rece , la inmuiat de seara.  A doua zi se pune fasolea la fiert . Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se pune iar la fiert cu cateva boabe de piper, foaia de dafin si  2-3 catei de usturoi. Se lasa la fiert 30–35 minute pina se...

Briza marii

In Torturi la 29 Ian 2012

  Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt,...

Pizza..."ninsa"

In Pizza la 28 Ian 2012

  Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul , sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cite putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, il punem la cald la crescut.  Intre timp se feliaza salamul, carnatul, rosiile...

Supa de conopida

In Supe la 27 Ian 2012

Se curata legumele, morcovii se taie rondele si se pun la calit cu ceapa taiata marunt, intr-un pic de ulei , pina cind acesta capata un pic de culoare galbena. Se adauga apa, patrunjelul taiat rondele si conopida desfacuta in bucatele. Se potriveste supa de sare si piper . Cind sunt toate...

Costite de porc glazurate cu cartofi batuti

In Porc la 26 Ian 2012

Portionam coastele si le taiem in felii dupa osul lor. 1-2 linguri untura le punem la topit intr-o cratita. Coastele taiate le asezonam pe ambele parti si apoi le punem in untura incinsa si le calim bine pe toate partile. Cand au prins o crusta deasupra adaugam doua cani cu apa sa...

Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

In Dulciuri la 25 Ian 2012

Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala. Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate....

Crema de zahar ars, cu blat

In Torturi la 24 Ian 2012

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic. Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa se caramelizeze zaharul avand o culoare de un auriu inchis, atentie sa nu ardeti prea tare zaharul pentru ca va rezulta un gust amarui. Rotiti vasul astfel ca sa fie imbracati...

Stufat de porc scaldat in sampanie

In Porc la 23 Ian 2012

Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o calim in putin ulei pina devine sticloasa. Rosia si ardeiul le taiem marunt si le adaugam la ceapa ce se caleste. Carnea o portionam felii. Untura o topim intr-o cratita, adaugam feliile de carne si le prajim pe toate partile. Le asezonam cu toate...

Coltunasi cu magiun de prune

In Dulciuri la 22 Ian 2012

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta. Cu ajutorul sucitorului intindem foaia  destul de subtire. Pe jumatate din ea , punem din loc in loc ,...

Parjoale cu fasole verde

In Curcan la 21 Ian 2012

Se toaca carnea inca o data impreuma cu ceapa verde ( se poate adauga un cartof crud sau o felie de paine inmuiata si apoi stoarsa) Se pune sare si piper, ouale si patrunjel verde tocat. Se amesteca bine toata pasta si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se ia cu lingura din compozitie...

Ciorbita de praz cu cartofi

In Ciorbe la 20 Ian 2012

Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici. Usturoiul curatat il tocam marunt. Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o...

Ficatei Cleo

In Ficat la 19 Ian 2012

Se spala ficateii si se scurg bine de apa.  Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.  Intre timp, se curata cepele, se taie julien si se calesc pana devin stravezii.  Cand e gata calita ceapa ,o punem deoparte...

Rulada de porc umpluta, in crusta de bacon si cascaval

In Porc la 18 Ian 2012

Taiem carnea de porc astfel incat sa fie cat mai subtire si desfacuta pe toate partile, astfel incat sa aiba aceeasi grosime. Ungem fasiile de carne cu sos Worcester, asezonam si dam peste cu mustar. Pe o folie din aluminiu asezam feliile de bacon atat cat va fi exteriorul ruladei. Pe...

Salata de conopida cu cartofi

In Salate la 17 Ian 2012

Conopida se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute. Cartofii spalati se coc in cuptorul cu microunde 10 minute pe o parte si 5-10 minute pe cealalta parte. Intre timp facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Din usturoiul pisat ,...

Rulouri cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2012

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata. Intindem aluatul- il despachetam- si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema de branza peste aluat. Asezam feliile de sunca pe doua randuri, apoi rulam foietajul, dar nu prea strans. Taiem...

Prajitura Poiana

In Prajituri la 15 Ian 2012

  Se separa albusurile de galbenusuri. Inmuiem stafidele in apa calduta cu esenta de rom. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine adaugam zaharul si le batem iar pina se intaresc tare.Adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit...

Tartine cu icre rosii

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2012

Pregatim painea,o taiem patratele sau ii decupam miezul cu forme . Dam bucatile la cuptor pana se usuca usor. Le ungem cu unt, peste care vom pune cate un varf de cutit de icre rosii. Taiem ceapa marunt si o presaram peste feliutele cu icre. Ornam fiecare felie cu bucati de lamaie,...

Salata de sfecla rosie-aperitiv

In Salate la 9 Ian 2012

Curatam sfecla rosie fiarta si racita si o dam pe razatoarea cu gauri mari. Cartofii ii curatam si ii taiem marunt , cubulete. Facem maioneza din galbenusul crud cu o lingurita de mustar si ulei adaugat putin cate putin. Cateii de usturoi curatati ii dam prin presa de usturoi....

Tort cu nuca ,mure si mousse de banane

In Torturi la 8 Ian 2012

  Preparam blatul 1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o forma cu unt si o tapetam...

Prajitura cu lapte condensat

In Prajituri la 7 Ian 2012

  Cele doua cutii cu lapte condensat le punem la fiert in apa, acoperite, o ora si jumatate, la foc mic, adaugand apa daca aceasta scade. Lasam apoi sa se raceasca laptele condensat, abia apoi deschidem cutiile.Laptele va fi caramelizat. Separam albusurile de galbenusuri si le batem...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 6 Ian 2012

Punem  850 ml lapte la fiert. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta. Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare. Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa...

Limba cu masline

In Mancaruri cu carne la 5 Ian 2012

Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf. Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si...

Afisate 211 - 240 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 17

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]